ELEKTRİK FATURASI ÇARPIYOR!


İskenderun Cumhuriyet Mahallesi sakinleri bir araya gelerek evlerine gelen elektrik faturalarına isyan ettiler. Geçtiğimiz hafta konuta yüzde 9, işyerine yüzde 14 oranında artırılan zama karşın, İskenderun’da tepkiler yükseliyor.
Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan kadınlar ve erkekler bir araya gelerek elektrik faturalarının aşırı yükseldiğinin tepkisini gösterdiler.

Haber ekibimize zamlı faturaları göstererek konuşan kadınlar “Evimize son aylarda oldukça yüksek elektrik faturaları geliyor. Bu faturaları ödeyecek imkanımız yok. Dul maaşı alıp küçük bir barakada oturuyorum, ama elektrik faturam çok yüksek geliyor” dediler..
Bir vatandaş da, “Benim evime gelen fatura 550 lira. Biz evde ne kullanıyoruz ki bu kadar yüksek gelmeye başladı? Her ay geçen aydan biraz daha fazla yüksek fatura gelmeye başlıyor. Artık gücümüz ve imkanımız kalmadı” diyerek yaşadığı sıkıntıyı anlattı.

Yapılan zamlara tepki gösteren mahalle sakinleri ve esnaflar, “Daha fazla mağduriyet yaşanmadan hükümet yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Gücümüz kalmadı” dediler.

BİT PAZARI ESNAFI DE TEPKİLİ
Bitpazarında bulunan esnaflar, çarşı esnafı ve birçok mahalleden ise elektrik faturalarına tepkiler yükselmeye devam ediyor. Bit pazarı esnafı yaptığı açıklamada “Küçücük yerim var. Görmüş olduğunuz bu iş yerinde 10 spot lamba ve her işyerinde olduğu gibi klima var. Buraya yani küçücük iş yerine 647 lira elektik faturası nasıl gelebilir? Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim çocuklarımızın yaşam hakkı yok mu? Evime ekmek götüremeyecek duruma geliyoruz. Lütfen bu konuda bizlerin sesini yetkililer duysun” diyerek tepkilerini gösterdiler. Haber: Cuma KESEROĞLU