HATAY GÜNLERİNİ HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ


Bu yıl İstanbul’da yapılacak olan Hatay Günleri’nin organizasyonu görevi verilen HATİAB (Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği) Başkanı İbrahim Güder “Bu yıl daha farklı bir Hatay Günleri’ne imza atacağız” dedi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen Güder, 26-30 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Maltepe’de yapılacağını belirtti. Bu yıl dernek olarak düzenleme görevini üstlendiklerini ve bu ağır sorumluluğun altından başarıyla çıkmak zorunda olduklarını belirten Güder şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Hatay medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Kardeşlik, dostluk kentidir. Tarihi ve turistik özellikleri saymakla bitmez. Ama tanıtım konusu çok iyi değildir. Düzenlenen Hatay Günleri önemli fırsatlardan biridir. İstanbul Maltepe’de düzenlenecek Hatay Günleri’nde Hatay’ın tüm ürünleri getirilecek, tanıtılacaktır. Birkaç saatte bir tanıtım görüntüleri sunulacaktır. En önemlisi ise yatırım yapmayı isteyen işadamlarını davet ederek ilimizi tanıtacağız. Sayın Bakanlarımızı da iş adamları ile buluşturmayı istiyoruz. Hatay günleri sıradan bir fuar gibi olmayacak. Türkiye’nin pek çok yerinde o hafta Hatay günleri bilboardları asılacak.”

HATAY, DÜNYA FİNANS MERKEZİ OLMALIYDI
Hatay’ın ‘Bugüne kadar Dünya Finans Merkezi olmalıydı’ diyen Güder, şöyle devam etti:“Hatay, bugüne kadar layık olduğu seviyeye gelmeliydi. İşsiz gençler yerine halkın milli geliri 50 bin lirayı geçmeliydi. Ama maalesef olmadı. Papa 1960’lı yıllarda Antakya Sen Piyer Kilisesi’ni hac yeri’ ilan etmiş. Sadece bu konudaki tanıtımı dahi yapamamışız. Şayet yapabilseydik, her yıl milyonlarca turist hacı olmak için Hatay’a gelirdi. Bu tanıtımı yapamamışız. Habib-i Neccar’ı tanıtamamışız. Hatay denince tarih ve kültürün yanı sıra gastronomi de çok önemli.”

‘HATAY’IN CAZİBESİNİ ANLATACAĞIZ’
Dernek olarak Hatay’a her yıl gazetecileri davet ettiklerini de belirten Güder, sözlerini şöyle tamamladı: “Hatay Tanıtım Günleri’nin en verimli şekilde geçmesi için hep birlikte çalışacağız. Sayın Valimizin destekleriyle yapacağımız organizasyonda en iyi proğramı ortaya koyacağız. Bunu düzenlerken asla ticaret düşünülmeyecek. Hatay Medeniyetler Korosu yine konser verecek. Türkiye’nin en önemli işadamlarını Sayın Bakanlarımızı, konsolosları davet edeceğiz. İşadamlarına Hatay’a neden yatırım yapmaları gerektiğini anlatacağız. Turist olarak gelmek isteyenlere Hatay’ın cazibesini anlatacağız. Hatay Günleri’nde yaklaşık 1 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Açılacak standlarda her şey tanıtım için olacak. Yiyeceğini, içeceğini, turistik özelliklerini, sanayisin vs.tanıtacağız. Bunun için herkesten destek bekliyoruz.”
HATİAB üyesi eski milletvekili Mehmet Sılay’ın da katıldığı toplantıda Başkan Güder, dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR