BU TOPLUMA HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN İBADETTİR


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay genelinde ziyaretlerde bulunarak yapılan hizmetleri anlatıp talep ve beklentileri dinliyor. Ziyaretler kapsamında İskenderun’da işadamı Hüseyin Oğuz’a konuk olan başkan ilgiyle karşılandı.
Red Kit Kasabası Aile Çay bahçesinde gerçekleşen ziyarette çeşitli semt ve mahallerden temsilciler de hazır bulundu.

Hoş sohbet ortamında geçen ziyarette Başkan Savaş kendisine yöneltilen her soruya cevap verirken hizmetleri ve eksik kalan projeler ile ilgilide açıklamalarda bulunarak kafalara takılan sorulara ışık tuttu. Hatay genelinde bugüne değin her bölgeye eşit hizmet götürmekten mutlu olduklarını belirten başkan Savaş, “Bizim için hangi siyasi partiden olduğu değil insan olması önemlidir, bu bağlamda hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmetlerimizi Hatay’ın her noktasına ulaştırma gayret ve azmi içindeyiz” dedi.

YILMAYACAĞIZ
AK Partili meclis üyelerinin Hatay’a hizmetim önünü kesmek için sergiledikleri tutumun kendisini değil Hatay halkını cezalandırmak olduğunu söyleyen Savaş, “Her türlü engellemelere rağmen hizmetten geri kalmayacak, yılmayacağız. Ancak Hatay halkıda bu hizmetlerin AK Parti meclis üyeleri tarafından engellendiğini bilmelidir” dedi.Savaş, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri sorumluluktan ve fedakarlıktan hiçbir zaman kaçmadık. Birilerini kötülemek adına yalan yanlış konuşmadık. Hatay’ın ve halkımızın menfaatleri uğruna her çalışmanın yanında olduk. Bizleri mecliste engelleyenler, proje üretemeyip sosyal medyada yalan yanlış yazıp çizenler, yapamaz diyenler şunu unutmasınlar ki gidilecek kilometrelerce yol, atılacak ilk adımla başlar. Biz attığımız adımların meyvesini almaya, Hatay’ı kalkındırmaya, halkımızın desteğiyle devam edeceğiz. Daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Birileri gibi kuru laf ile peynir gemisi yürütmeyeceğiz. Dünyanın 5. Avrupa’nın 2. Türkiye’nin en büyük kapasiteli Küçükdalyan-Narlıca MBR Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nden Asi Nehri’ne temiz su deşarj etmeye başladık. Şu anda Asi’ye saniyede 60-70 litre su verilirken ileriki süreçte iletilen su miktarı 200 litreye kadar çıkacak. Asi Nehri’ne %99.99 oranında arıtılmış temiz su akacak.

ARSUZ’A ALT YAPI
Hatay Büyükşehir Belediyesi meclisinde AKP’li meclis üyelerinin red oyu kullandığı ancak memlekete hizmet edilmesi noktasında Hatay’ı düşünen diğer meclis üyelerinin vermiş olduğu destek ve oy çokluğuyla kabul edilen Arsuz Karaağaç ve Nardüzü Mahallelerimizde yapımına başlayacağımız altyapı çalışmalarının bilgilendirme toplantısını değerli bölge halkımızın katılımıyla gerçekleştirdik.Modern ve daha yaşanabilir bir Arsuz için “Devrim” niteliğinde olan ve son derece önem taşıyan altyapı çalışmaları Karaağaç ve Nardüzü başta olmak üzere tüm ilçemize hayırlı olsun” dedi.

ZEMİNDE UYGUNSUZLUK
Pac meydanı battı çıktı projesinde sona gelindiğini de belirten başkan Savaş projede ki değişikliğin sonradan ortaya çıkan zemin etüt yapısında ki uygunsuzluktan kaynaklandığını belirtti. Bu değişikliğin elzem olduğunu aksi takdirde ileri ki yıllarda hiç istenmeyen büyük kaymalara ve göçüklere sebeb olunacağını anlattı. İskenderun trafiğini en çok rahatlatacak olan battı çıktı ile halkımızda rahat trafiğe kavuşacak” dedi.

İSKELE İÇİN CEVAP BEKLİYORUZ
HADO konusunda gelen soruyu yanıtlayan başkan Savaş; “Biz tüm çalışmalarımızı bitirdik, İskenderun Belediyesi’nden gelen cevabı bekliyoruz. Aldığım duyumlara göre iskeleyi vermek istemiyormuş. Bu durum İskenderun halkının turizm alanında kalkınmasının önüne vurulan bir sektedir. İskenderun’u düşünen bir belediye başkanı iskeleyi bize devir etmekte tereddüt etmezdi. Ben bu iskeleyi Samandağ’a da yapabilirdim. Ama istedim ki İskenderun bu konuda bir adım önde olsun, turizmin nimetlerinden faydalansın. Tüm İskenderun halkı bunu bilmelidir” dedi.

HİZMETE ENGEL
Başkan Savaş, “15 ilçeye hizmet eden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne 10 Milyon TL borçlanma yetkisi veren anlayış, Antakya Belediyesi’ne 34 milyon TL borçlanma yetkisi vererek Hatay’a hizmet noktasındaki samimiyetsizliğini ortaya koymuştur. Şahsım ve kurumum adına ilk günden beri çamur atan, ancak hiç birinde haklı çıkmayan ama bu arada aynaya bakmayı ihmal edenler bilsinler ki yaptığımız her icraat yargı yoluna açıktır. Zira kurum olarak yaptığımız her işlem Sayıştay denetimindedir. Dayanağı olmayan bir tutum sergileyerek borçlanma yetkisine ret oyu veren, fitne ve fesattan medet uman AKP’li meclis üyelerinin gerçek yüzlerine Hatay halkı bir kez daha şahitlik etmiştir” dedi.
Başkan Savaş, Hüseyin Oğuz’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Halkımızın ve kanaat önderlerimizin görüşleri bizim için önemlidir. Bugün burada birbirimizi dinleyerek beklentilerimizi ve düşüncelerimizi paylaşmaktan ayrıca böylesi güzel insanlarla sohbetten büyük memnuniyet duydum. Hüseyin OĞUZ beye misafirperverliği ve desteği için çok teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR