ÖNLEM ALINMAZSA FACİA YAŞANACAK!


Arsuz- İskenderun arasındaki 20 metrelik sahil yolu olarak adlandırılan yolun Karaağaç Restoran’la Greenpark konutları bölgesindeki kavşağın acilen ışıklandırılması gerekiyor. Son yıllarda bu kavşak bölgesinde yaşanan kazalarda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olmuştu ve bu kazalara bir yenisi eklendi.
Önceki gün öğle saatlerinde Arsuz istikametinden İskenderun istikametine giden özel bir otomobil firmasının yol servisi aracı kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan 3K Prodüksiyon’a ait ofise çarptıktan sonra bir başka iş yerinen bahçesine savruldu. Kazada araç sürücüsü yaralanırken, 3K’da düğün için albüm bakmakta olan müşteriler 30 saniye fark ile ölümden döndüler.

YETKİLİLERE BİLGİ VERMİŞTİK
Müşterilerin 30 saniye önce oturdukları yerden kalkmaları faciayı önledi diyen Ofis sahibi Serdar Üçkardeş konuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, BİMER’e, CİMER’e bilgiler verdik. Yetkililer kavşakta inceleme yaptılar, bazı tedbirler aldılar. Ancak bunların yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu kavşağa mutlaka trafik ışıkları konulmalıdır. Burada daha öncede ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geldi. İlla ki üç beş kişinin daha ölmesi mi gerekiyor? Yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Kendi tedbirimizi almak istiyoruz. Buraya bariyer koymayı düşünüyoruz! Buna da izin verilmiyor, ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlatırken bölgede trafik sinyalizasyon lambalarının takılıp takılmayacağı noktasında yetkililerin ne yapacağı ise merak konusu oldu.