İMYO’DA KEP ATMA COŞKUSU!


Türkiye’nin en köklü yüksekokullarından biri olan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) öğrencileri kep atma töreni için bir araya geldi. Öğrencilerin, velilerin ve protokolün katıldığı tören, Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi işbirliği ile verilen iftar ikramı ile son buldu. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Tepe Kampüsüne kurulan alan ve platformda gerçekleşen törene; İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu’nun ev sahipliğinde, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

BAŞARININ ANAHTARI CEBİNİZDE
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu törendeki konuşmasında; “Şu an karşınızda olmaktan çok mutluyum, hepiniz hoş geldiniz. Bugün karşımda seçilmiş bir kitle var ve ben bu kitleye hitap etmekten onur duyuyorum. Neden seçilmiş diyorum? Çünkü Türk sanayisinin Türk çalışma ekolünün gerçekten ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü sizler oluşturuyorsunuz. Dolayısıyla sektörde şansınız çok yüksek. Tabi ki bu şansınızı daha da artırmak için yapmanız gereken küçük dokunuşlar var. Bu dokunuşlar; çalışkan olmak, mesleğinizi sevmek ve her daim ileriye götürmenin çabasında olmaktır. Bütün bunları yan yana koyduğunuzda başarının anahtarını cebinize koymuşsunuz demektir. Değerli velilerimiz sizler de çocuklarınızla övünebilirsiniz, çünkü çok iyi bir eğitim aldılar. Ben buradan tüm hocalarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Her an yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu lütfen unutmayın” diyerek tüm davetlileri selamladı.Ardından İMYO’daki her bölüm alfabetik sırayla, bölümlerinin hocaları eşliğinde sahneye başarı belgelerini almak için davet edildi.

Belgeleri takdim etmek için, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş ile Arsuz ve Belen Kaymakamları, İMYO Müdürü Selçuk Mıstıkoğlu ile bölümlerin hocaları sahnede hazır bulundu. Belge takdiminin sona ermesi ardından bütün öğrenciler alanda toplanarak, heyecan ve mutlulukla geri sayıp keplerini gökyüzüne attılar. Keplerini atan öğrenciler sevinç ve gururlarını alanda bulunan velileriyle paylaştı. Kep atma töreni sonrasında alanda bulunan tüm davetlilere, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliği ile hazırlanmış olan iftar yemeği ikram edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR