‘TÜRKİYE-AFRİKA EKONOMİ FORUMU’ BAŞLIYOR


MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, dernek binasında gerçekleştirilen mayıs ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında, 09-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek “Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu” ve 11-12 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 98. GİK toplantısı hakkında bilgiler verdi.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, “Genel Başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan’ın katılımıyla düzenlenecek Konya Dedeman Otel’deki programa, Türkiye’deki ve yurt dışındaki iş adamlarımızın yanı sıra 33 Afrika ülkesinin büyükelçisi, bakanları, bürokratları ile 150’yi aşkın iş adamı katılacak. Forumda, Afrika’daki yatırım olanakları konuşulacak” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı yaptığı açıklamada, Afrika’nın, yatırım olanakları açısından Türkiye için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

MÜSİAD’ın 2018 yılını “Afrika Yılı” ilan ettiğini, Türkiye’nin Afrika’ya yönelik ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını anımsatan Başkan Fatih Tosyalı, Konya şubesinin düzenlediği Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu’nun da buna önemli katkı sunacağını bildirdi. Tosyalı, “Afrika ve Türkiye’de Yatırım ve Ticaret Fırsatları” ile “Afrika ve Türkiye Arasında Ticaret Finansmanı ve Yatırım Hukuku” başlığında paneller düzenleceğini ifade etti.

AFRİKA’DAKİ YATIRIM OLANAKLARI KONUŞULACAK
Programda, Türk yatırımcıları ile Afrika ticaret temsilcilerini bir araya getireceklerini anlatan Tosyalı, şunları kaydetti:”Bu programa Türkiye’deki ve yurt dışındaki iş adamlarımızın yanı sıra 33 Afrika ülkesinin büyükelçisi, bakanları, bürokratları ile 150’yi aşkın iş adamı katılacak. Afrika’daki yatırım olanakları konuşulacak. Afrika’daki yatırım hukuku ve finansmanı ele alınacak. İş adamlarıyla ikili iş görüşmeleri, saha ve fabrika gezileri gerçekleştirilecek. Sadece ekonomik ilişkiler değil, bunu daha da artırarak kültürel ve sosyal alanda da ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Misafirlerimiz, kendi kültürel etkinliklerini, yöresel ürünlerini de sunma imkanı bulacak. Türkiye ile Afrika’daki dostlarımızın arasındaki bağları çok daha güçlü hale getirecek. Bunu devamlı ve sürdürebilir hale getirmek için ekonomik ticaretimizi geliştirmemiz gerekiyor. Karşılıklı kalkınmayı hedeflediğimiz bir süreç bu. Forumla Türkiye’nin Afrika ile ticareti, sosyal ve kültürel alandaki ilişkileri artan bir ivme ile devam edecek.”

11-12 Mayıs tarihleri arasında Trabzon’daki 98. GİK toplantısının da verimli geçeceğini aktaran Fatih Tosyalı, Hatay Şube yönetiminden bir heyetin her iki programa katılım göstereceğini aktardı.
Haber: Yılmaz AKPINAR