GÜNEY KAMPÜS’E GÖRKEMLİ AÇILIŞ


İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nin yeni binası düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Kolejin kurucularından Metin Kanmaz’ın adı verilmesi ailesini duygulandırdı. Süleymaniye Mahallesi Mareşal Çakmak Caddesi, Deniz Müzesi arkasındaki yeni binada eğitim hizmeti verecek olan İskenderun Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji’nin açılış töreni yoğun ilgi gördü. Açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, eğitim camiası ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

HAYALİ GERÇEK OLDU
Kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybederek sevenlerini üzen kuruculardan Metin Kanmaz’ın adı verilen binanın açılışında konuşan Güney Kampüs Metin Kanmaz Koleji Genel Müdürü Recep Yıldırım, “Güney Kampüs kurumları 10. yılında, yıllardır hayalini kurduğu Anadolu Fen Lisesi’ni en çok isteyen Metin Kanmaz adıyla gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Bu hayalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Amacımız, bugüne kadar, bundan sonra da gençlerimizi en iyi üniversitelere yerleştirmektir. Amacımız, doğrultusu vicdanla, yüreği adaletle, düşüncesi ışıltılarla dolu kişiler yetiştirmektir. Ailesinin, memleketinin, vatanının gururu insanlar olmalarını sağlamaktır. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

DUYGULANDIRAN TÖREN
İskenderun Belediye Başkanı Dingil de, kente böyle güzel bir eseri kazandırdıkları için Güney Kampüs Kurumları yöneticilerine teşekkür ederek “Buranın tadilatında İskenderun Belediyesi’nin de emeği çoktur, bunu göz ardı etmeyelim. Metin Kanmaz’ın en büyük hayalini de gerçekleştirmeniz beni çok duygulandırdı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Hayalini gerçekleştirmek arkadaşlığın en büyüğüdür. Sizleri kutluyorum” dedi. Arsuz Belediye Başkanı Culha, anlamlı bir tesisin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ederek şunları söyledi:
“En güzel ve en değerli yatarım, eğitime, insana yapılan yatarımdır. Kolejin kurucularını yakından tanıyorum, alanlarında çok başarılı bir ekip, bu okulun, İskenderun’a Arsuz’a ve Hatay’ın tümüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”Hayatta iki önemli değerin eğitim ve sağlık olduğuna işaret eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, “Belli ki okulumuz çok emek verilerek dizayn edilmiş, binanın tamamı her türlü imkanlarla donatılmış. Emeği geçen tüm dostlarımıza, eğitim camiasına teşekkür ediyorum, kurucularını da tebrik ediyorum. Hayırlı olsun derken burada eğitim görecek çocuklara da başarılar diliyorum” diye konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU