BU MADDE TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRER


Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, CHP secim beyannamesindeki “Koruculuk sistemini kademeli olarak kaldırıp koruculara istihdam sağlıyacağız” açıklamasına tepki gösterdi.

CHP seçim beyannamesinin 214. sayfasındaki “koruculuk sistemi kademeli olarak kaldırılacak koruculara istihdam sağlanacak” cümlesine atıf yapan Salık şu açıklamayı yaptı;
”1- Koruculuk bir istihdam aracı değil uluslararası teröre karşı bir milletin dik duruşudur. 2- Şahsımda bir korucu şehit çocuğu olarak ve temsilcisi olduğum korucu camiamız 2000’e yakın şehit ve gazi vermiş bu vatan için bedel ödemiş kişilerdir. 3- Koruculuk sisteminin kaldırılmasını parti programına koymak bize göre PKK terör örgütünün ekmeğine bilerek ve isteyerek yağ sürmektir. 4- Bu sebeple korucunun çayını içmemiş, menemenini yememiş kişilerin bu sistemi sadece bir iş olarak görmesi normaldir. Bizler Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak bu parti programını şiddet ile kınıyoruz” tepkisinde bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR