BAŞSAVCI AHMET ÇELİKKOL’DAN İGC’YE ZİYARET


HALKIMIZA ADLİYELERİN GÜLER YÜZÜNÜ GÖSTERMEK İSTİYORUZ
İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başsavcı Çelikkol, bazı yeni uygulamaları anlattı.

Halkın bilgi alabilmesini sağlayan basınla temas halinde olacak bir Savcı Yardımcısı ile bir personel görevlendirildiğini belirterek, şunları söyledi:
“Halkımıza adliyelerin güler yüzünü göstermek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı işlerini kolayca yapabilmesi için yardımcı personeller de görevlendireceğiz. Yasalar çerçevesinde hukukun üstünlüğünü sağlayan Adliyelerin korkulması gereken yerler olmadığını halkımız bilecek.”

Başsavcı Çelikkol ayrıca, cezaevlerinde LED aydınlatma ile ekmek imalatı yaptıklarını belirterek, elde edilen cironun 7 milyon lirayı aştığını söyledi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için teşekkür etti. Başkan Cıncık Başsavcı Demirkol’a gazete başvurusu yaptıktan sonra haftalık gazetesini sadece bayramlarda, yılbaşında çıkaran bu kişilerle ilgili yasaların uygulanmasını talep etti.
İGC Başkanı Cıncık, Başsavcı Ahmet Çelikkol’a tarihi binayı da gezdirdi ve yeni kurulan stüdyo hakkında bilgi verdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR