İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜKTÜR!


İskenderun Teknik Üniversitesi’nde “Tecrübe Paylaşımı” konulu konferans veren SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Biz çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilk önce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız” dedi.

İSTE Merkez Kampüsü içerisinde yer alan Denizcilik Fakültesi binası Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda 24 Nisan 2018 Salı günü saat 10.30 gerçekleştirilen Konferansa Vali Erdal Ata’nın yanı sıra, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, üniversiteden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İŞ DÜNYASIYLA ENTEGRASYON
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’nin açılış konuşmaları ile devam etti. Rektör Dereli konuşmasında “Bizim İSTE’de de uygulamaya koyduğumuz ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon Programı’nın da fikir babası Sayın Abdülkadir Konukoğlu’dur. Kendisiyle daha önce Gaziantep’de de birlikte çalışmıştık. O zaman Gaziantep Üniversitesinde yaptığımız bir çalışma için kendisiyle birlikte olduğumuz bir programda bize Gaziantep Üniversitesi’nden kendisine başvuran çalışanlara 6 aylık bir oryantasyon programına tabi tuttuğunu, bize bunun üniversitelerde öğrenciyken yapılmış olmasının öğrenciler için daha faydalı olacağını belirtmişti. Bizde bu fikirden yola çıkarak ilk önce Gaziantep Üniversitesi’nde uygulamaya koyduk. Üniversite çatısı altında intörn adı altında öğrencilerimizi son senelerinde iş dünyasıyla buluşturduk. Artık tüm Türiye’de gerçekleştirilen intörn eğitimi olarak, bizimde ‘İş Dünyasıyla Entegrasyon’ programı adı altında yürüttüğümüz bir çalışma oldu. Kendilerine bu konferansa katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimiz adına da iyi bir deneyim olmasını temenni ediyorum” dedi.

BANA 6 AY SÜPÜRGE TUTTURDULAR
Ardından SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun kısa özgeçmiş ve iş hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.
İş ve sanayi dünyasındaki tecrübelerini paylaşmak üzere sahneye çıkan Konukoğlu İSTE öğrencilerine yaptığı konuşmasında “Babam beni ustanın yanına getirdi ve ustaya dedi ki; ‘Eti senin kemiği benim’ Bana da ‘Burda baba yok, baba evde, burada patron diyeceksin’ dedi.
Bana altı ay süpürge tutturdular, işe yerleri süpürmekle başladım. Biz böyle çekirdekten yetişerek bugünlere geldik. Kademe kademe yükseldik. İşi öğrenmek için ilkönce çabalamak gerekir, emek harcamalısınız” dedi.

RÜZGAR DURDU İSE, ASILIN KÜREKLERE!
İş dünyasına girerken yaşamış olduğu tecrübelerini anlatarak konferansa başlayan Konukoğlu; babasından öğrendiği “İşin hilesi dürüstlüktür”, “Rüzgar Durdu ise asılın küreklere” ve “İyi bir yönetici olmak” başlıklarından oluşan iş ve hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.Konferansın sonunda SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na programa katılımları dolayısıyla bir teşekkür plaketi verildi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program sona erdi. Haber: Yılmaz AKPINAR