ŞERİF TOSYALI’NIN AZMİ..


Hatay’da sanki bir savaş yaşanıyormuşçasına bir algı var. Ki, mülki amirlerimizle, yerel yöneticilerimizle, sanayicilerimizle, işadamlarımızla, STK’larımızla, esnafımızla bu tavrı yıkmaya, bertaraf etmeye çalışıyoruz.
Hatay’ın barış iklimi.. Buradaki dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik anlayışının, Dünya’da örneği yok.
Hangi olumsuzluk nereden gelirse gelsin; biriz, tekiz, beraberiz!
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin’de yürüttüğü başarılı operasyon çok şükür zaferle sonuçlandı. İnsanlarımız desteğini esirgemiyor, askerimize sahipleniyor..
Türkiye işte bu yüzden güçlü..

Türkiye’nin gücünü güç katan iş dünyasıyla, STK’larla, toplumun her katmanıyla etle tırnak gibiyiz!
Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en büyük özellik budur!Bir yandan çalışıyor ve üretiyoruz..
Diğer yandan, kıtalar arası yeni arayışlar, yeni pazarlar peşinden koşturuyoruz.
İnancımız da, hedefimiz de büyük..
Beni en çok heyecanlandıran vatan sevdalısı genç sanayicilerin, işadamlarının cesareti ve bitmek, tükenmek bilmeyen enerjisidir..
Bilgi ve tecrübesine inandığım bir isim var ki, O’nun azmi geleceğe dair müthiş bir güven veriyor!
Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı’dan söz ediyorum.Göreve geldiği gün, ayağının tozuyla Japonya’ya gitti.
Türk-Japon ekonomik işbirliği anlaşmaları çerçevesinde önemli işlere imza attı.
Bununla da kalmadı;
Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Japon şirket temsilcilerine yol gösterdi.Temaslarında olağanüstü girişimlerde bulundu.
Her adımında Türkiye’ye değer katacak oluşumların merkezinde yer aldı.
Tokyo’daki, Türk-Japon İşbirliği Semineri’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanında yer alırken, dikkatleri üzerine çekmişti.
Öyle ki; Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yasukazu İrino, Japonya Dışişleri Bakanlığının Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi Oka Hirosh, Keidanren(Japan Business Federation) Türkiye İş Konseyi Başkanları, Mitsubishi Electric Başkanı Yamanishi San ve IHI Başkanı Saito San gibi güçlü isimler..
DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı’nın duruşundan, azminden, çalışkanlığından oldukça memnun kalmışlardı. Şerif Tosyalı, heyetin, eylül ayında İstanbul’a geleceğini duyurması bile..

Türkiye’nin coğrafi ve kültürel avantajıyla Japonya’nın finansman ve teknoloji imkanlarının birleştirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak görüyorum.
Büyüyen, gelişen güçlü Türkiye, enerjisini buradan alıyor.
Ülkesine inanan, kendisine güvenen, uluslararası işbirliği anlaşmaları için canla başla çalışan Şerif Tosyalı örneği, bizim gurur vesilemizdir..
Bu gelişmeler gösteriyor ki; her işbirliği ortamında Türkiye ve Japonya’nın adı geçtiğinde akla gelen ilk isim, DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı olacak.
Bilelim ki, ufukta güzel günler var!