ŞERİF TOSYALI’DAN JAPONYA ÇIKARMASI


DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı olarak göreve gelir gelmez, başarılı girişimleriyle adından sözettiren Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, sınırları aşarak, Türk-Japon ekonomik işbirliğinin altyapısını oluşturacak konuları ele alıyor.
DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, genç yaşına rağmen azmiyle, çalışkanlığıyla birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor.Ayağının tozuyla Japonya’nın başkenti Tokyo’yu ziyaret ederek, iş birliği anlaşmalarında köprü kuran Şerif Tosyalı, Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan ve ISPAT’ın destekleriyle gerçekleşen toplantıda Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Japon şirket temsilcileriyle buluştu.

YOĞUN ZİYARET TRAFİĞİ
İleriye dönük fikirleriyle, vizyonuyla toplantılarda önemli katkılar sunan genç işadamı Şerif Tosyalı, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’nın, DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Burada Japonya’nın önde gelen şirketlerinin Türkiye başkanlarıyla bir araya gelen Şerif Tosyalı, iki ülke iş dünyası arasındaki bağları daha da güçlendirecek proje ve önerileri değerlendirdi.
Şerif Tosyalı daha sonra, Tokyo Büyükelçisi Murat Mercan ile JETRO (Japonya Dış Ticaret Teşkilatı) Başkan Yardımcısı Yasukazu İrino’uyu ofisinde ziyaret ederek, Türkiye ve Japonya’da iş ve yatırım yapmak isteyen firmalar için büyük fırsatlar içeren anlaşmalar üzerine konuştular.
Yoğun geçen ziyaret program çerçevesinde, Japonya Dışişleri Bakanlığının Ortadoğu ve Afrika Ülkelerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi Oka Hiroshi’yu makamında ziyaret eden heyet, sektörler arasında işbirliği olanaklarını değerlendirdi. Ayrıca gün içiresinde, Keidanren(Japan Business Federation) Türkiye İş Konseyi Başkanları, Mitsubishi Electric Başkanı Yamanishi San ve IHI Başkanı Saito San ile Türk-Japon ekonomik işbirliğinin altyapısını oluşturacak konular ele alındı. Şerif Tosyalı bu önemli görüşme ışığında, heyetin, eylül ayında İstanbul’a geleceğini de duyurdu.

ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPABİLİRİZ
Tokyo’daki, Türk-Japon İşbirliği Semineri’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile temaslarda bulunan DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, stratejik kararların alındığı toplantılarda yanında yer aldı.
Şerif Tosyalı, “Sayın Bakanımızla birlikte çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Bu ziyaret programını, Türkiye-Japonya şirketleri açısından büyük bir şans olarak görüyorum. Türkiye’nin coğrafi ve kültürel avantajıyla Japonya’nın finansman ve teknoloji imkanlarının birleştirilmesi önemli bir fırsattır. Bu işbirliği, iki ülke arasında güçlü bir iklimin oluştuğunu gösteriyor” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR