İSTİKLAL MARŞI BİR ŞAHLANIŞIN DESTANIDIR


İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Sarayı’nda, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Yıldönümü gerçekleştirildi.
İstiklal Marşı, kayda ilk geçtiği günün üzerinden 97 yıl geçmesinin ardından dizeleriyle ve Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözleriyle yürekleri kabartmaya devam ediyor. İskenderun Demirçelik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen anma etkinliklerini İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Askeri ve Sivil daire müdürleri ile öğrenci ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Okul Müdürü Erkan Özen’in konuşmasıyla devam etti.
Okul Müdürü Özen, “Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’u anlayabilmek Akif’in düşünceleriyle dünya görüşüyle güç karşısındaki asil duruşuyla benimsenmeli. Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını, anlayabilmek için başka hiçbir metin yazılmasa bile İstiklal marşı tek başına yeterlidir” dedi.
Okul müdürünün ardından ise İstiklal Marşını okumada dereceye girenlere ödülleri verilirken, son olarak okul öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif’in istiklal Marşı üzerindeki etkisi ve düşüncesi davetlilere izlettirildi.
Haber: Cuma KESEROĞLU