İNOVASYONU SİZ YÖNETİN!


İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) TEDx tadındaki “TechTalks – Teknoloji Sohbetleri” Programı’nın bu haftaki misafiri, “İnovasyon’u Yönetmek” konusu ile İnovasyon Danışmanı Müjgan Çetin oldu.
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen TEDx tadındaki “Teknoloji Sohbetleri – TechTalks” Programı’nın bu haftaki konuğu İnovasyon Danışmanı Müjgan Çetin oldu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi, İSTE Merkez Kampüs’te, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

İNOVASYON SÜRECİ İYİ YÖNETİLMELİDİR
“İnovasyon’u Yönetmek” konulu Söyleşide; inovasyona benzer terimlerle inovasyon arasındaki farklar, Türkiye’nin inovasyona bakış açısı vb. gibi konulara değinen İnovasyon Danışmanı Müjgan Çetin; “Öncelikle inovasyonun Ar-Ge’den farklı bir terim olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Ar-Ge bir konuda çözüm üretip bir mal üretebilmek manasına gelirken, inovasyon ise; Ar-Ge’nin sosyal değer oluşturulmuş halidir. İnovasyon sürecinin iyi yönetilmesi gerekir. Aksi takdirde inovasyon sizi yönetir. İnovasyonun tanımları ve yönetimi konusunda bir ekip olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3 yıl boyunca yurt dışında yapmış olduğumuz gözlemlerimizi kullanarak, Türkiye’deki inovasyon yönetimi konusundaki eksiklikleri gidermeyi amaçlıyoruz. Türkiye, 2023 hedeflerinde Ar-Ge faaliyetlerini üçe katlamayı amaçlıyor. Bugün 6. dalgasını yaşadığımız inovasyon, nanoteknolojiyi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yoğun kullanımını çağrıştırmakta ve zorunlu kılmaktadır. İskenderun bölgesi, demir-çelik’te Türkiye’nin en büyük üreticisi durumundadır, bu nedenle İskenderun bölgesi inovasyona çok açık bir bölgedir. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliği ile önemli adımlar atabileceğimizi düşünmekteyiz. Bizler, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İSTE-TTO’ya bizi ağırladıkları için teşekkür ediyoruz, gelecek işbirliklerini heyecanla bekliyoruz” dedi.

Müjgan Çetin konuşmasının ardından inovasyon yönetimi ilgili soruları yanıtladı ve gençlere, “Her zaman birden fazla fikirle yola çıkın” öğüdünü verdi. Söyleşinin sonunda konuşmacı Müjgan Çetin’e katılımlarından ve katkılarından dolayı kendi adına dikilen ağaç dikim sertifikası, katılım sertifikası ve İSTE hatıralı bir hediye takdim edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR