ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun video konferans yöntemi ile katıldığı 21 Mart Dünya Ormancılık Günü programında, Hatay Valisi Erdal Ata, “5.000 Köye 5.000 Gelir Getirici Orman Projesi” çerçevesinde Belen İlçesi Bakras Mahallesi’nde yaşayan 75 aileye kura ile üzerinde 153 adet zeytin fidanı dikili 4’er dekar arazi kullanım sertifikası dağıtım töreni gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesinden, Millet Kültür ve Kongre Merkezinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca “21 Mart Dünya Ormancılık Günü” dolayısıyla düzenlenen “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” etkinliğinden yapılan yayınla başladı.

4 MİLYAR 39 MİLYON FİDAN
Etkinlikte ilk olarak konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde Bakanlıkça yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Ardından kürsüye gelen Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında “16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Yaşadığımız çevreye gözümüz gibi bakmalıyız ve gelecek kuşaklara aynı şekilde teslim etmeliyiz. Son 16 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2008-2012 yıllarında milli ağaçlandırma seferberliği başlattık. Bu seferberliği büyük bir başarıyla tamamladık. Ağaçlandırmada yüzümüzü güldürecek bir sonuç ortaya çıktı. ‘Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim’ kampanyasını bugün itibarıyla başlatıyoruz. Ülkemiz, insanımız, ormanlarımız için, daha güzel bir gelecek için hayırlı uğurlu olsun” dedi.Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Bugün 21 Mart Dünya Ormancılık gününüzü, yarın 22 Mart Dünya Su Gününüzü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Gününüzü kutluyorum” diyerek sözlerine başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine bugün Nevruz, yani Bahar Bayramını da burada kutluyoruz. Bu programla 5000 Köye 5000 Gelir Getirici Orman Kurulması ve 200.000 Çınar Ekim Eylem Projesini, Nevruz Bayramı’nda başlatıyoruz. Bu çalışmaların da hayırlı olmasını diliyorum. Ben bu düşüncelerle bir kez daha Dünya Ormancılık Su ve Meteoroloji Günlerini kutluyorum. Başlattığımız Çınar Ağacı Dikim Eylem Projesi’nin ve 5 Bin Köye 5 Bin Gelir Getirici Orman Kurulması Projesi’nin hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

GELİR GETİRİCİ ARAZİYE KAVUŞTULAR
Cumhurbaşkanının talimatı üzerine Hatay Valisi Erdal Ata, 75 vatandaşımıza üzerinde 153 zeytin fidanı dikili olan arazilerin kullanım sertifikalarını hak sahiplerine tevdi etti.Törene Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, Antakya Orman İşleri Müdürü Ömer Gökmen İnal, AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler ve Bakras Mahallesi sakinleri katıldı.Etkinlik, Vali Ata ve beraberindekilerin sertifikaların dağıtılması ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Haber: Hatay Valiliği