İSKENDERUN’A EXİM BANK İÇİN İŞLEM TAMAM


Exim Bank, Antakya İrtibat Bürosu’nun protokolü Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak ve Exim Bank Genel Müdürü Adnan Yıldırım arasında imzalandı. Sektördeki oyuncuları rahatlatacak kredi avantajları sunan bankanın irtibat bürosunun protokolü büyük sevinç yaratırken, İskenderun’a da irtibat bürosunun kurulması için Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Uğur Ateş’in büyük çaba ve gayretleri sonuç verdi.

KARAR ALINDI
Antakya Harbiye’de düzenlenen gecede Exim Bank’ın irtibat bürosu ve kredi avantajları ile ilgili sektör temsilcilerine bilgiler verildi. Exim Bank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, sunulacak kredi imkânları ile sorulan sorulara cevap verdi.
İskenderun OSB ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı’nın da katıldığı açılışta, Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Uğur Ateş, Genel Müdür Adnan Yıldırım’a İskenderun’da da irtibat bürosu kurulması yönünde yoğun uğraş verdi.
İskenderun’un gerek ekonomik gerekse istihdam konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu aktaran Ateş, bu fırsatlardan İskenderun’da iş yapan ve ekonomiye katkı veren kuruluşların da yararlanması gerektiğini önemle vurguladı. Exim Bank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile her fırsatta bir araya gelerek sık sık görüşen Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Uğur Ateş’in bu gayret ve çabası sonuç vererek Exim Bank’ın İskenderun’da irtibat bürosu kurulması kararlaştırıldı.

Her zaman İskenderun’un hak ve menfaatlerini düşündüklerini ifade eden Akdeniz İhracatçı Birliği Başkanı Uğur Ateş, “İskenderun, ekonomik potansiyeli bakımından Türkiye’de birçok ilden büyük. Bu bakımdan esnaflarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza sahip çıkmak, onların her türlü imkânlardan yararlanmasını sağlamak gereklidir. Biz iş adamları olarak bunu her platformda üzerine basa basa vurguluyoruz. Exim Bank Genel Müdürü Adnan Bey’e de sürekli İskenderun’un konumunu ve ekonomisini anlattık. İrtibat bürosunun kurulması için gerekli çalışmaların başlayacağını söyledi. Güzel İskenderunumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Bu arada İskenderun irtibat bürosunun açılması için yazının AKİB’e gönderilip imzalandığı ve 1 ay içinde irtibat bürosunun açılacağı öğrenildi. Haber: Mustafa TOPAL