İLÇE BAŞKANI DEDİĞİN..


AK Parti’de ilçe başkanı değişiyor yine.. Neredeyse her sene bir isim gidiyor, öteki geliyor..
Başarı kriteri nedir, bilemiyoruz..
İskenderun Belediyesi’ni kazandılar, yine ilçe başkanı değişti..
Evet, bugün de Ayhan Bodur bırakıyor.. Ya da ‘seninle olmaz’ dediler..
Bundan sonra;
Temayül yoklamasında kim çıkar?
Hangi isimler aday olur?
Belirsiz..
Ben sadece şunu söylüyorum;
İlçe başkanı olarak belirleyeceğiniz isim, İskenderun’un menfaatlerini gözetsin..
Belediyenin yanlışlarını, eksikliklerini görsün, buna göre adım atsın..
Proje üretsin.. Sadece düğünlerde, cenazelerde, açılışlarda boy göstermesin..
Yerel basın bir konuya işaret ettiğinde nedenini sorsun, çözüm getirsin..
İnsanlarımızla sık sık istişare etsin..
Her partiden gelecek eleştiriye kulak versin..
STK’larla işbirliği içinde olsun..
Eleştirileri dinlesin!
Birilerinin gölgesinde kalmasın, şehrin vekili gibi çalışsın.
Üretsin, hizmet etsin..
Bunlar yeterli sanırım!
“Dava’ya hizmet” dedikleri bu olsa gerek..

UYDURUK SENARYOLAR!
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun senaryoları, olasılıkları bitmiyor.
Diyor ki; Reyhanlı ilçesine yönelik roket saldırılarına ilişkin, bizim ortaya attığımız olasılık; roketler kendi menzili içerisinden atıldıysa, Türkiye topraklarından bu saldırının gerçekleştiği gerçeğini güçlendiriyor. Dolayısıyla terör örgütünün önceden yaptığı bir hazırlık sonucunda bu roketleri Türkiye topraklarına yerleştirmiş ve buradan ateşlemiş olma ihtimali yüksek.”
***
Dudu demek istiyor ki; Reyhanlı’ya düşen roketler, Türkiye toprağı sınırları içinden atılıyor.. Ve biz o kadar aciziz ki, bu roketlerin nereden atıldığını göremiyoruz!
O roketlerin kilometre menzilini bilmiyoruz.
Güya teröristler, önceden hazırlık yapıp, canları istediği zaman o mevziye gelip, roket fırlatıyorlar.. Askeri sevkiyatların yapıldığı sınırda kuş uçmazken.. Afrin’de tepeler, diyarlar ele geçirilirken.. Sınır ötesinde teröristler kaçacak yer ararken.. Türkiye sınırları içinde birkaç terörist elini kolunu sallayıp, mevziden mevziye koşuyor, öyle mi?Teröristler madem önceden hazırlık yapmış olsa, neden roket fırlatmak için dünü, bugünü bekliyorlardı?
Madem stratejik alanda bu kadar uzmansınız, sınırda gözlem yapmak için neden bugüne kadar beklediniz? Hem ABD’nin sağladığı mühimmat desteğine neden iki çift laf etmiyorsunuz?
Hem İHA’lar böyle bir hazırlığı görmedi diyerek, askerin operasyon gücü ve tecrübesine hakaret etmiş olmuyor musunuz?
Askerimizin, Fırat Kalkanı Harekatı başarısına gölge düşürmüyor musunuz?Ordu komutanlarımıza, askeri birliklerimize ithamda bulunmuş olmuyor musunuz?
Ben bu açıklamayı talihsizlik olarak görüyorum..
En başta canını siper eden askerimize ‘güvenlik’ zaafiyeti unsuru yaftalayarak, saygısızlık yapıldığını düşünüyorum.. Askerimizin morale ihtiyacı olduğu bir zamanda, eğer olasılıklardan söz edilecekse, gidersiniz askeri makamlara iletirsiniz..Öyle ulu ortada konuşulmaz bunlar!Ben ilk günden bu yana gerekli her tedbirin alındığına, tüm olasılıkların etraflıca değerlendirildiğine, askerimizin şu zorlu kış aylarında teröristlere nefes aldırmadığına inanıyorum.. Askerimize güveniyor, Mehmetçiğimize; Allah’tan güç, kuvvet diliyorum.
Genelkurmay, harekatı Hatay’dan yönetiyorsa.. Ordu komutanları Hatay’ı mesken tutuyorsa, bu harekatın her ayrıntısı kılcal damarlar gibi hayati önem taşıyor demektir..
Bugün o terörist koridorunu başlarına yıkma günüdür.
Desteğinizi, olasılıklarınızı bu yönde sağlayın, bi zahmet!

BECEREMEDİK!
100 milyon lira bedelle battı çıktı yapmakla övünen, ancak Mete Aslan Bulvarı- Ķirmit Petrol arası 100 metrelik alternatif yola asfalt dökmek yerine sürekli dolgu malzemesiyle dolduran ve her yağmurda binlerce çukuru geçmeye çalışan araç sürücülerini aylardır mağdur eden kuruma, Hatay Büyükşehir Belediyesi denir..