DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI AHMET YILDIZ, VALİ ATA’YI ZİYARET ETTİ


Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı incelemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız’ın Vali Ata ile bir araya geldiği belirtildi.
Yıldız ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin her zaman mazlumların yanında olduğunu kaydetti.Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye’nin insani yardımlarını sürdüreceğini dile getiren Yıldız, kabulünden ve gösterdiği misafirperverliğinden dolayı Vali Ata’ya teşekkür etti.
Vali Ata’da hoşgörü ve kardeşliğin merkezi olan Hatay’ın özelliğine yakışır şekilde zulümden kaçan Suriyelilere yaklaşık yedi yıldır ev sahipliği yaptığının altını çizerek “İlimiz insanı kardeşlik hukukunun bir gereği olarak bu görevi yapmaktan mutluluk duymaktadır.” ifadelerini kullandı. Yıldız ve beraberindekiler, Altınözü ilçesinde bulunan Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ni ziyaret etti.
Altınözü Kaymakam Bülent Uygur, barınma merkezinde verilen hizmetler hakkında verdiği brifingin ardından Yıldız, barınma merkezini gezerek burada Suriyelilerle sohbet etti. Yıldız, barınma merkezinde kadınlara yönelik çeşitli kursları, Kızılay Çocuk Dostu Merkezi’ni ziyaret ettikten sonra, Türkiye Futbol Federasyonunca yapılan futbol sahasında Suriyeli çocuklarla futbol oynadı. Yıldız ve beraberindeki heyete, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da eşlik etti.
Haber: Hatay Valiliği