900 YATAKLI HASTANEDE SON DURUM..


TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldik.
Ziraat Bahçesi, eski Karayolları arazisi ve içmesuyu arıtma tesisi hakkında konuştuk. Milletvekili Karasayar samimi olarak düşüncesini ortaya koydu, son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.
Ziraat Bahçesi’nden başlayacak olursak;
Milletvekili Karasayar açık ve net bir şekilde, “Biz bu arazinin 80 dönümüne talibiz. 40 dönümüne 900 yataklı hastane yapacağız. Geriye kalan 40 dönüm ise bahçe, dinlenme alanı, otopark olarak kullanılacak” dedi.
Milletvekili Karasayar, o arazinin tamamının Sağlık Bakanlığı’na devrini doğruladı..
Ancak, 80 dönüm dışında kalan 157 dönümün yeşil alan olarak tahsis edileceğini ve tamamının parka dönüştürüleceğini anımsattı.
Aynı yere yapılması düşünülen Kültürhan projesini sorduğumda, ‘Hayır, burada yapılmayacak” yanıtını verdi.
Orhan Bey bu konuda vatandaşın düşüncesini önemsiyor..
”Hastane gerekli” diyor ama, ‘Vatandaş istemiyorsa, bu iş olmaz” diyerek de açık kapı bırakıyor.. Yeşil alan konusunda hassas olduğunu vurgulayarak, “Burada 40 dönümlük bir arazi tam teşekküllü hastane için yeterli.. Biz bu yer için, mevcut eski SSK hastanesini yıkarak, 30 dönüme zaten devasa bir park kazandıracağız. Sadece hastanelerin yeri değişmiş oluyor. Bu şekilde bölgede olmayan en kaliteli hizmeti getirmeyi düşünüyoruz” dedi.
Bu arada, Ahmet Tor Kışlası’nı hatırlattık.
“Askeriyenin yer vermediğini” söyledi.
Orhan Bey’in açıklamalarından anlıyorum ki, her yolu, her ayrıntıyı denemiş..
Ankara’da bu konuda ilgili bakanlıklarla sık sık istişare etmiş.
İlla ki, bir nokta için diretmiyor.. Ancak, Amanos Tüneli ve nüfus yoğunluğunu düşünerek, ‘Önemli bir ihtiyaç’ olarak nitelendirdiği hastane için de gerekli tüm insiyatifleri kullanmak istiyor.. Aynı refleksi eski Karayolları arazisi için de sergiliyor..
“Kesinlikle park olacak” diyerek, geçenlerde yazıma taşıdığım okul meselesini gündeme alabileceklerini hatırlattı. “Şu an üzerinde çalışıyoruz. İskenderun’un nefes alabileceği her alan bizim için kıymetli” diyerek, tarumar edilmesine karşı olduğunu söyledi.
Gelelim içme suyu arıtma tesisi meselesine..
Milletvekili Orhan Karasayar, “Biz içmesuyu arıtma tesisini HATSU’ya eksiksiz devrettik. Sonra yazdıklarınızdan öğrendiğim kadarıyla, HBB Başkanı Lütfü Savaş analizleri bahane ederek, suyu çeşmelere taşımıyor.. Elinde bir numune veya herhangi bir kurumdan aldığı analiz raporu varsa, bi zahmet açıklasın! Biz o tesisi yaparken her kolaylığı gösterdik. Ama kendileri her seferinde bahane ortaya koyuyor. Öyle lafla bu işler yürümez” diyerek Lütfü Başkan’ın çıkışına bir anlam veremediğini anlattı.
Tam o sırada Orhan Bey, DSİ Bölge müdürünü aradı, analiz raporları hakkında bilgi istedi.
Karasayar’ın, bölge müdürü ile konuşmasına biz de şahit olduk.
Bölge müdürü açıkça, “Biz o tahlilleri bakanlık yetkilileri ve HATSU görevlileriyle birlikte yaptık. Sonuçlar temiz ve herhangi bir sorun yok” diyerek, içmesuyu arıtma tesisinin güvenli ve sağlıklı olduğunu anımsattı.
O halde geriye tek bir seçenek kalıyor.
O da, Lütfü Başkan’ın güncel analiz raporunu yaptırıp, kamuoyunu duyurmasıdır..
Bu iş artık beklemeye gelmez artık.
Çözümsüzlük yaşandığı müddetçe, o tesis çürümeye gider, bilesiniz!