TOSYALI HOLDİNG’İN AR-GE MERKEZİ’NE ÖDÜL


Türkiye’nin global çelik şirketi Tosyalı Holding, inovasyon ve yenilikçilikteki iddiasını, yeni açtığı Ar-Ge merkeziyle kanıtladı. Türkiye ekonomisine değer katan yatırımlarının yanı sıra inovasyon ve Ar-Ge’deki öncülüğünü sürdüren Tosyalı Holding, geçtiğimiz aylarda Osmaniye’de yaklaşık 700 metrekarelik bir alanda bölgenin en büyük Ar-Ge merkezlerinden birinin açılışını yapmıştı. 

Önceki gün ATO Congresium’da düzenlenen “6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde Tosyalı Holding’in Ar-Ge Merkezi ödüle layık görüldü. Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı; ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün elinden aldı. Bakan Özlü burada yaptığı konuşmada, Ar-Ge ve tasarımın, dijital dönüşüm sürecinin anahtar kavramları olduğunu, bunları üretimin merkezine koyarak yatırım yapanların her koşulda kazanacaklarını söyledi.

En kazançlı yatırımın Ar-Ge’ye yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Özlü, “Yapılan araştırmalar net olarak şunu göstermektedir; ihracat ile Ar-Ge harcamaları arasında doğrudan bir ilişki vardır yani Ar-Ge’ye yatırım yaptıkça, ihracat artmaktadır. Sürdürülebilir ihracat için Ar-Ge ve inovasyon zorunludur. Türkiye’nin lokomotifi ihracat, ihracatın lokomotifi Ar-Ge ve inovasyondur” diye konuştu.Bakan Özlü, konuşmasının ardından değişik performans kriterlerinin yanı sıra sektörel bazda ve gösterge setlerinde önemli aşamalar kaydeden Tosyalı Holding’in zirvede yer aldığı 25 özel sektör Ar-Ge ve tasarım merkezine ödül vererek, temsilcilerini tebrik etti.

Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı ödülü alırken, Ar-Ge Merkezi’nin holdingin global büyümesinde önemli bir güç olacağını belirterek, teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR