KAHRAMANLIK DESTANI


Dörtyol’da, milli mücadelede ilk kurşunun atılışının 99. Yıldönümü törenle kutlandı. Numune Evler Mahallesi’ndeki İlk Kurşun Anıtı önündeki tören, askerlerin saygı atışıyla başladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kaymakam Murat Bulacak, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve İskenderun Deniz Üst Komutanı Albay Aykar Tekin anıta çelenk sundu.
Toksoy yaptığı konuşmada, 19 Aralık 1918’de Dörtyol ilçesinde atılan ilk kurşunun akabinde Anadolu’ya dalga dalga yayılan direnişlerin halkın birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdiğini söyledi. Bu milletin bağrında nice “Kara Mehmet Çavuşlar”, “Kara Hasan Paşalar” bulunduğunu belirten Toksoy, “Bunların hepsi birer kahraman. Düşmana karşı dik durmuş vatan savunmasını arkadaşları ile birlikte yaparken bu meşalelerin yurt satına yayılacağını bilmişlerdir. Hepsine Allah rahmet eylesin. Onlardan Allah razı olsun” diye konuştu.Jandarma Yüzbaşı Ercan Aslan da 19 Aralık 1918’de yaşanan mücadeleyi ve “İlk Kurşun” hikayesini anlattı. Törende, günün anısına yapılan şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra ilk kurşunu atan Kara Mehmet Çavuş ve arkadaşlarının Özerli Mezarlığı’ndaki kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR