İSTE ÖĞRENCİLERİNE İTSO’DAN BURS


Bu yılki üniversite tercihlerinde; ilk üç tercihinde İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) dört yıllık fakülte ve yüksekokul bölümlerini tercih edip, İSTE’ye yerleşen ve kayıt yaptıran öğrenciler arasında daha önce açıklanan kurallara uygun olarak belirlenen en yüksek puanlı toplam 36 öğrenciye 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi boyunca İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından 400 TL burs verilmesini öngören protokolün resmi imza töreni İTSO’da gerçekleştirildi. Protokol, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

‘İTSO HER ZAMAN YANIMIZDA’
İmza töreninde konuşan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Kampüs yerleşim (mastır) planımızın geliştirilmesi ve üniversite – iş dünyası işbirliği vb. gibi konularda vermiş oldukları desteklerin yanı sıra, tahsis etmiş oldukları bu öğrenci bursları ile Üniversitemizin tanınırlığına ve tercih edilebilirliğine de katkı yapan, her zaman yanımızda olan ve bizi destekleyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz” dedi.

EĞİTİME KATKIYI ÖNEMSİYORUZ’
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise törende; “Eğitimin bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Burası bir sanayi şehri. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin bu bölgede iş ve istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Nitelikli öğrencilerin ekonomiye kazandırılmasında üniversitelerin katkıları göz ardı edilemez. Oda olarak, her zaman Üniversitemize ve öğrencilerimize sahip çıktık. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da protokol kapsamında belirlenen öğrencilerimize İTSO olarak burs vereceğiz” dedi. Tören sonrasında yapılan toplantıda; İSTE ve İTSO heyetleri, geleceğe dönük olarak yapılması planlanan ortak projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR