HİZMET ANLAYIŞINDA EKİP RUHU VAR


Arsuz Belediyesi, Yerinde Hizmet Projesi kapsamında Çukurova Belediyeler Birliği işbirliğiyle belediye personeline “Kurumsal İletişim ve Kurumsal Motivasyon” semineri düzenledi. Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen ve Çukurova Belediyeler Birliği Eğitimci- Proje ve Eğitim Uzmanı Eshap Özden Topcil’in konuşmacı olduğu seminere Belediye Başkanı Nazım Culha, yardımcıları Ali Yavuz, Sedat Deveci ve Özgür Murt, birim müdürleri ve belediye personeli katıldı. Eshap Özden Topcil, Çukurova Belediyeler Birliği’nin Osmaniye, Hatay, Adana ve Mersin illerini kapsadığını ve bu ilde bulunan 60 ilçe belediyesinin 54 tanesinin üyeleri olduğunu belirterek, hizmetin bireysel değil, kurumsal ve sürekli olması gerektiğine işaret etti.
Seminerde Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın “Temel ilkemiz insan odaklı hizmettir. Çünkü kamu kurumları ve belediye, insana hizmet etmek için vardır” sözünü de örnek gösteren Topcil, “Belediye başkanımız bu sözüyle hem hizmet vurgusu, hem de biz vurgusu yapmıştır. Ben değil, biz diyerek başkanım da çok iyi biliyor ki; bu bir ekip işidir. Ve, bu takımda hepinize ihtiyaç var. Hepiniz ayrı ayrı önemlisiniz” dedi.
Eshap Özden Topcil, daha sonra kurumsal yapı, etkili iletişim, beden dili, takım olma, güler yüz ve tebessümün hizmetteki önemi gibi pek çok başlık altında personele örneklerle bilgiler aktardı.

‘BAŞARI EKİP İŞİDİR’
Yeni üyesi oldukları Çukurova Belediyeler Birliği’nin kurumsal eğitim anlamında ciddi çalışmalara imza attığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Belediye olarak göreve başladığımız günden itibaren eğitime önem veriyoruz. Kurumsal anlamda da ciddi bir çaba verdik ve belirli aralıklarla eğitim seminerleri düzenledik. Bugün de yeni üyesi olduğumuz Çukurova Belediyeler Birliği’nin bu konuda ciddi bir performansı olduğu ve hocamızın da bu konuda bizlere ciddi katkılar sunacağı fikrinden yola çıkarak, birliğimizden böyle bir eğitim talep ettik. Bu eğitimin faydalı olacağına inanıyorum. Belediyeciliğin salt belediyenin kente hizmet sunması demek olmadığını biz çok iyi biliyoruz. Arkadaşlarımız gerekeni yapıyorlar ama biraz daha profesyonelleşmek adına özellikle büyükşehirlerde bulunan ilçe belediyelerinin ne kadar büyük olanaklarla hizmet verdiklerini bilerek, bizim de gerek teknik, gerek fiziki koşulları yakalayıncaya kadar kurumsal eksiklikleri bu eğitimlerle takviye etmeyi ve eksikleri gidermeyi hedefliyoruz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR