HESAPLAŞACAĞIZ!


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyarette bulundu. İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı HBB Başkanı Lütfü Savaş çeşitli konularda açıklamalar yaptı ve gelen soruları cevapladı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in dava açması sonucu mahkemenin hakkında ceza ve hak mahrumiyeti vermesi ile ilgili bir soruya da Başkan Savaş şu karşılığı verdi; “Bana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, yasa ile verilen görevleri başkasına devretmem, kendim yaparım. Bu arkadaş (Seyfi Dingil) itfaiye dahil bazı işlerin kendilerine devredilmesini istedi. Meclisteki çoğunluğa güvenip, bunu talep etti. Bu olamazdı. Şikayet etti, mahkum olduk. Adalete saygımız sonsuzdur. Mahkeme sonucuna itiraz edeceğim. Ama sizin karşınıza yolsuzluk, hırsızlık gibi suçlamalarla başımı eğecek şekilde gelirsem görevimi derhal bırakırım. Bu iş bazı mercilere güvenerek yapılmaz.”

İÇMESUYU ARITMA TESİSİ’Nİ TAŞIYABİLİRİZ’
2.OSB’de bulunan arıtma tesisini istemeyerek devraldıklarını belirten Başkan Savaş, “Bu tesisin en büyük handikap’ı sanayinin içinde olması, ayrıca 9 ayrı yerde açık alan bulunduğu için sıkıntı yaratıyor. İçme suyu tesisi burada olamaz. Tespitlerimize göre şu anda kullanılan çeşme suyu daha temiz. Arıtma suyunu İskenderun’a verip vermeme konusunda henüz karar vermedik. Ancak bir sanayici gelip satın alırsa biz sanayiden başka bir yerde yeni bir tesis kurarız” dedi.
Hatay’ın 100 binlik, 25 binlik ve 5 binlik haritalar ile ilgili de bilgi veren Başkan Savaş, bu haritaların onaylanması için pek çok bakanlık ve pek çok müdürlük ile görüşüldüğünü, çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Savaş, haritalar ile ilgili bilim amirini arayıp telefonun hoparlörünü açıp gazetecilerin bilgilendirilmesini sağladı. İskenderun’da yapılan PAC Projesi ile ilgili bilgi veren Lütfü Savaş; “Bu proje çok büyük paralar ile yapılıyor. İşin çok sağlam olması için üniversitelerden, bilirkişilerden onay aldık. Bu arada bazı sıkıntılar oluyor ama onları da gidereceğiz” dedi.

‘BİRÇOK KONUDA ARKADAŞI MAHKEMEYE VERİYORUM’
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in dava açması sonucu mahkemenin hakkında ceza ve hak mahrumiyeti vermesi ile ilgili bir soruya da Başkan Savaş şu karşılığı verdi;“Bana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, yasa ile verilen görevleri başkasına devretmem, kendim yaparım. Bu arkadaş (Seyfi Dingil) itfaiye dahil bazı işlerin kendilerine devredilmesini istedi. Meclisteki çoğunluğa güvenip, bunu talep etti. Bu olamazdı. Şikayet etti, mahkum olduk. Adalete saygımız sonsuzdur. Mahkeme sonucuna itiraz edeceğim. Ama sizin karşınıza yolsuzluk, hırsızlık gibi suçlamalarla başımı eğecek şekilde gelirsem görevimi derhal bırakırım. Bu iş bazı mercilere güvenerek yapılmaz. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren sizin bildiğiniz veya bilmediğiniz bir çok konu da bu arkadaşı mahkemeye vermeye başlayacağım” dedi. Savaş, teleferik ile ilgili bir soruya da bu konuda fizibilite çalışmaları yaptıklarını önceliklerinin altyapı sorunları olduğunu söyledi.

‘EXPO, HATAY’IN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ’
EXPO Hatay 2021 konusuna da değinen HBB Başkanı Lütfü Savaş; ”Bu organizasyon bizim için çok önemli, Çin’i ve Avustralya’yı geçerek elde ettik. EXPO’yu, Antakya’da ve Arsuz Karaağaç’ta bulunan çok geniş arazilerimizde gerçekleştireceğiz. Dünyaca önemli olan bu organizasyon için istediğimiz devlet desteğine henüz cevap alamadık. EXPO’ da önemli olan destinasyon 7’den 77 ‘ye herkesin gelebileceği, ilgi alanının olacağı bir destinasyon yapacağız” dedi.

‘KONYA BÜYÜKŞEHİR 3 MİLYAR BORÇLANDI’
Belediyenin borçlanması ile ilgili gelen bir soruya da yanıt veren Savaş; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin şu anda 155 Milyon TL borcu olduğunu ,ancak bunun 3 katı borcu ödediklerini ifade ederek “ Şuanda Konya’nın 3 milyar TL borcu var. Bir Belediye ya müsrif olduğu için ya da çok iş yaptığı için borçlanır” dedi. Savaş, 1 buçuk yıl önce ‘Akıllı Şehirler’ grubuna da katıldıklarını ifade ederek, bu çerçeve de olumlu çalışmalar yaptıklarını söyledi