BERBER VE KUAFÖRLER DAYANIŞMA GECESİNDE BULUŞTU!


İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası dayanışma gecesinde bir araya geldi. Bu yıl altıncısı düzenlenen dayanışma gecesine; İskenderun Eski Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Uğur Fırat ile esnaf oda başkanları, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, berberler ve kuaförler katıldı. İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş gecede yaptığı konuşmasında, “Bizler yönetim olarak görevi devir aldığımız günden bu yana esnaf arkadaşlarımıza elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermek için büyük çaba ve efor sarf ettik. Bu gecenin esnaflar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi daha sağlam ve güçlü birlikteliklerin kurulması amacıyla düzenlenmiştir. Bu sürede bizlere verdiğiniz olağanüstü destek ve güven için tekrardan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Tabaş, “Bizim kültürümüzde dostluk var, dayanışma var, kardeşlik var, edep var, ahlak var. Buradan bu süreçte maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen siz değerli üyelerimize gönülleri burada olup gelemeyen dostlarımıza protokol masalarını şereflendiren misafirlerimize, sunumlarıyla gecemize renk katacak olan değerli arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

‘EMEĞİNİZİ BOŞA ATMAYIN’
Geceden ötürü Başkan Tabaş’a teşekkür eden HESOB Başkan Vekili Uğur Fırat, “Değerli berber ve kuaför kardeşlerim, her şey den önce mesleğinizin, emeğinizin hakkını verin. 3-5 liraya traş yap demeyin. Hakkınız neyse onu alın. Birlik ve beraberlik içerisinde olun. Sizler bütün insanları güzelleştiren bir sanata sahipsiniz. İnsanlarımız berber ve kuaför koltuğuna oturduğu zaman her şeyiyle sizlere teslim oluyorlar. Sizde bu güzelliği yansıtıyorsunuz. Bu güzelliğe yansıttığınız emeğinizi de boşa atmayın. Bu geceyi tertip eden tüm yönetime ve üyelerine teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

‘MESLEKTAŞINI KÜÇÜMSEYEN BİZDEN UZAK DURSUN’
Gecenin sadece Berberler ve Kuaförler için yapılan bir gece olduğunu belirten Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu üyesi Bülent Akıncı da gecede yaptığı konuşmasında bazı meslektaşlarına sitem etti. Akıncı, “Mesleğim adına bir toka takan, bir tutam saç kesenin yanındayım. Her zamanda yanında olacağım. Ama bir başka meslektaşını küçümseyen, küçük gören, onunla aynı masada olmak istemeyen arkadaşlar bizden uzak dursunlar. Çıraklık yaptık, kalfalık yaptık, ustalık işletmecilik yaptık. Burada bu kadar kuaför var ve ben hepinize ayrı ayrı bu geceye ve mesleğinize sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Gecede farklı saç modelleri ile sahne alan berber ve kuaförler ise yaptıkları şov ile büyük ilgi gördüler. Dayanışma gecesinin ilerleyen saatlerinde ise berberler ve kuaförler gönüllerince eğlenerek, yılın yorgunluğunu ve stresini attılar. Haber: Cuma KESEROĞLU