LİMAKPORT GENEL MÜDÜRÜ ARISOY, ‘İSKENDERUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ’


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy’u makamında ziyaret etti.
Gazetecilere ziyaret için teşekkür eden Arısoy, limanların bazı kişilerin sandığı gibi gizli-saklı değil, sıkı denetimlerle yönetildiğini belirtti. Genel Müdür Gündüz Arısoy, limanda yapılan tüm çalışmaların en ince ayrıntılarına kadar anında Gümrük İdaresi’ne ve Ulaştırma Bakanlığı Liman Başkanlıklarına gönderildiğini belirtti. Bir toplu iğnenin dahi girmesi ya da limandan çıkmasının kayıtlarla sabit olduğunu belirten Arısoy, “LİMAK bu limanın sahibi değil, belirli süre için kiracısıdır. Bizimle aynı binada TCDD Kontrol Müdürlüğü de çalışıyor. Yapılan her iş kayıt altına alınıyor. Limakport olarak ülke ekonomisine katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Geçen yıl yüzde 75, bu yıl da hedefimiz yıl sonu % 50 . Sosyal sorumluluk projelerine de ayrı bir önem veriyoruz” şeklinde konuştu.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da, liman her ne kadar özel bir şirket tarafından işletilse de sonuçta İskenderun’lular tarafından sahip çıkılan önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Liman kim tarafından işletilirse işletilsin sonuçta İskenderun’lular sahiplenmektedir. Buradaki her olumlu gelişme, her kazanç, kentimize de bir şekilde yansımaktadır. Bizim de gazeteciler olarak görevimiz, halkımıza buradaki çalışmaları zaman zaman en doğru şekilde aktarmaktır. Limanla ilgili bilgileri kulaktan dolma yazmamak, diğer haberlerde olduğu gibi görev esasımızdır. Biz İGC Yönetimi olarak gazetecilik meslek etiğine uygun hareket etmeyen kişileri aramızda barındırmamaya kararlıyız. İskenderun Limanına yeni bir çehre kazandıran ve atıl durumdan çıkartıp ülke ekonomisine kazandıran LİMAK HOLDİNG’e teşekkür ederiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR