DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE TAM DESTEK


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, engellilerin topluma kazandırılması noktasında eğitim ve sosyal faaliyetlere devam edeceklerini belirtti. Yeni eğitim ve öğretim sezonu başında Down Cafe’de Down Sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, “Her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk olmaya devam edeceğiz” dedi.
Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, yeni bir eğitim sezonuna başladıklarını belirterek, “Down sendromlu çocuklarımızın gelişimlerine ve hayatlarına renk katmak, onların da bir birey olduğunu unutmamak, hepimizin en önemli sorumluluğudur. Toplumdaki önyargıyı kırmak ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturmak için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ayrıca öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunuyoruz. Bizler her zaman sosyal sorumluluk duygusu içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Tüm çocuklarımıza başarılı bir eğitim öğretim sezonu diliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA KIRTASİYE DESTEĞİ
Down Sendromlu çocukların aileleri ise “Desteklerinden dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil’e çok teşekkür ediyoruz. Düzenlenen program bizleri onurlandırdı. Çocuklarımız mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz. Verilen eğitimlerin, kursların ve düzenlenen faaliyetler çocuklarda pozitif etki oluşturuyor” şeklinde görüş beyan ettiler. Yapılan konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklara kırtasiye desteğinde bulunuldu.
Haber Yılmaz AKPINAR