BU SERVET, BU UÇAK, BU GÜNLER İÇİN VAR

 

 

Ankara Valisi Ercan Topaca, Hatay Valisi iken, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşanan süreci Kanal A’ya anlattı. Vali Topaca, o vakit Antalya’da olduğunu, Hatay’a dönüş planı yaparken, yaşadığı zorluklar nedeniyle hemen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı aradığını söyledi. Vali Topaca, cesur davranışı nedeniyle Fuat Tosyalı’ya teşekkür ederken, “O günü hiç unutamam. Özel uçağını istediğim Sayın Fuat Tosyalı o vakit tarihi bir laf etti. ‘Bu servet, bu uçak bu günler için var. Ben kendim de bu uçakla geleceğim. Ben olmasam belki uçağı kaldırmazlar’ derken çok duygulandım. Fuat Bey sayesinde Hatay’a gelebildik, alçakların Hatay üzerindeki planını bozmuş olduk” açıklamasında bulundu.

‘ALÇAKLARIN PLANI BOZULDU’

Ankara Valisi Ercan Topaca, Kanal A’da katıldığı ve canlı olarak yayınlanan oturumda, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın cesur ve vatanperver davranışını anlattı.

Vali Topaca, hain FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu gün akşam saatlerinde Antalya’daki ailesinin yanına gittiğini, havalimanına inişte de olayları öğrenmesi üzerine kente dönmek için çalışma başlattığını söyledi. O saatten Antalya’dan direkt Hatay’a uçuşun olmaması, diğer havalimanlarında da yaşanan sıkıntılar nedeniyle çözüm arayışına girdiğini anlatan Vali Topaca, şöyle devam etti: “Karayoluyla geri dönüşü düşündüm ancak karayolu sıkıntılı olacaktı. O an aklıma özel uçağı olan, Hataylı hemşehrimiz Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı geldi. Hemen onu aradım ve Bodrum’da olduğunu söyledi. Uçağını istedim, acil ihtiyacım olduğunu ve birtakım risklerin bulunduğunu söyledim. O an herşey olabilir, uçak düşebilirdi. O vakit tarihi bir laf etti, hiç unutmam.. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.. Hiç tereddüt etmeden gereğini yaptı. Dedi ki; ‘Bu servet, bu uçak bu günler için var. Ben kendim de bu uçakla geleceğim. Ben olmasam belki uçağı kaldırmazlar.’ Fuat Bey sayesinde Hatay’a gelebildik. Böylece, alçakların Hatay üzerindeki planını bozmuş olduk.”

Haber: Yılmaz AKPINAR