300 MİLYON LİRAYA YENİ HASTANE!


Ziraat Bahçesi arazisinde yapılmak istenen Devlet Hastanesi projesine itirazları değerlendiren TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; Dünya’nın en gözde hastane projelerinden biri olan bu projeye karşı olmanın mantıkla örtüşür bir tarafının olmadığına vurgu yaptı. 

‘ELEŞTİRİLER ANLAMSIZ’
AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetim kuruluyla birlikte, esnaf ve kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretlerinde Ziraat Bahçesi arazisine yapılması düşünülen 1000 yataklı yeni Devlet hastanesi hakkında da konuşan Milletvekili Karasayar, İskenderun, Arsuz ve Belen’in devlet yatırımlarından önemli pay aldığına dikkat çekti.Milletvekili Karasayar, elektrik hatlarının yer altına alınmasının elektrik kesintilerini unutturduğuna dikkat çekerken, İskenderun’a Ziraat Bahçesi arazisinde kazandırılmak istenen devlet hastanesi projesinin yeri ile ilgili yapılan itirazları anlamsız bulduğunu söyledi. Ziraat Bahçesi’ndeki narenciye ağaçlarının biyolojik ömrünü tamamlandığını belirten AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Kasayar, sökülen her narenciye ağacına mukabil onlarca ağaç dikerek bölgedeki yeşil dokuyu daha da güçlendirmenin mümkün olduğunu ifade ederek, Dünya’nın en gözde hastane projelerinden biri olan bu projeye karşı olmanın mantıkla örtüşür bir tarafının olmadığına vurgu yaptı. 

300 MİLYON LİRALIK PROJE
AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, mevcut 350 yataklı olarak hizmet veren eski SSK hastanesinin yerinin yeşil park alanı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu;  Hastane ile ilgili çalışmalarımız var. Ziraat bahçesine düşünüyoruz. Karşı görüşler var. Bu karşı görüşleri olanların hastası olmayacak mı? Çocuğu, annesi, babası hastalanmayacak mı? Buradaki ağaçların ömrü dolmuş. 35 yıllık limon ağacının ömrü varmış. Bu ağaçlar 35’ini geçmiş. Şimdi İskenderun halkına söylediğin zaman Yıldırımtepe, Modern Evler, Sakarya hastane mümkün olduğu kadar vatandaşın ulaşımının en hızlı olması gerekendir. Eski SSK Hastanesi’nin yerini park yapabiliriz. Zaten benim derdim milletime böyle bir imkan. Ankara’da gücüm varsa hizmet etmek. Eğer bu 300 milyonluk projeye yok diyorlarsa ben onları vatandaşa havale ederim. Bugün dünyanın en modern projesini biz İskenderun’a getirmek için kendimizi parçalıyorsak, eğer Bakan’ımıza, Başbakan’ımızdan bu sözü de alıp eğer İskenderun vatandaşı da buna karşı çıkıyorsa İskenderun’dan şüphe duyarım. Burada biz bir defa limon ağacının ömrü 35 yıl bitti. 100 dönüm yere sığacağız. Kalan alan yine vatandaşın bahçesi olacak” dedi.

‘BİR AĞAÇ KESİLECEKSE, 10 AĞAÇ DİKERİZ’
Karasayar, “Orada şunu da çok rahat yapabiliriz. Bir ağaç kesilecekse yerine 10 ağaç dikeriz. Bunu da Orman Bakanlığı’ndan bizzat ben alırım o ağacı. Hemen hastanenin karşısında 80 dönümlük bir yer var burayı da gerekirse Hastaneye devrettirir, orayı da çok güzel park yaparız. Bu parkı da hastanenin bütçesinden yaptırırız. İskenderun Belediyesi’ne yük olmayız. Yani İskenderun çok modern hatta Türkiye’nin değil Dünyanın en iyi projelerinden biri olan Hastane’ye kavuşacak. Resmiyette 750 yatak ama 1000 yatağa kadar çıkar büyük odalar yapılır. Yeni Devlet Hastanesini bir birim olarak kullanırız. İlk etapta ihtiyacımız olmazsa Kadın Doğum olabilir, sadece çocuk olabilir. Kalsın bina zarar etmez yapılmış karımız. Ama diğer türlü eski Devlet Hastanesi yerine 350 yataklı projesi bitti. İhaleye çıkacak. Kabul etseydik şimdiye kadar belki temel atılmıştı. Ama 350 yatak burası, 250 yatak orası toplam 600 yatak olacak. Şuanda bize 600 yatak yetmiyor zaten. Yani yapılan işin hiçbir anlamı olmayacak. Bizi kurtaracak olan Bakan’ımızla Sağlık Bakanlığı teknik ekiplerle geldi. Burası İskenderun havadan fotoğraflarına bakılır, yerden bakılır. Bizim hastaneden daha önemli bir şeyimiz olamaz. Vatandaşın Hastane kadar sağlık sorunlarına çözüm üretecek, sağlığına hızlı ulaşmasından daha önemli hiçbir şey olamaz. Belki de bir vatandaşımızın Hastaneye 30 saniye erken ulaşması onun hayatını kurtaracak. Onun kan kaybından ölümünün önüne geçecek. Yani Hastaneye nasıl karşı çıkılır. Ben anlamıyorum. Yeşil alan istemiyorsa, park istemiyorsa zaten önünde 150 dönüm yer kalacak. Hemen yanında 70-80 dönümlük yerimiz var onu da hastaneye devrettiririz, orayı da park yaparız. Kesilecek her ağacın yerine 20 tane ağaç dikecek gücümüz de var” dedi.Haber: Yılmaz AKPINAR