YILMAZ AKBAY, ‘ADALET İSTEYEN, BARIŞ İSTEYEN TÜRKİYE’YİZ’


CHP İskenderun İlçe Teşkilatı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü Atatürk Anıtına çelenk sunarak kutladı. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Örgütlerinden temsilcilerinin bulunduğu grup, saygı duruşu ve istiklal marşımızı okuyarak çelenk sunumunu gerçekleştirdi.

‘CHP ASLA DARBECİLERLE YAN YANA GELEMEZ’
İlçe Teşkilatı adına bir açıklama yapan İlçe Sekreteri Yılmaz Akbay, CHP’nin her zaman darbeler ve darbecilerin karşısında olduğunu; bu yüzden sürekli hedef haline geldiğini ifade ederek, “Devlet olanaklarıyla yaratılmak istenen algı operasyonlarına rağmen CHP asla darbecilerle yan yana gelemez. Darbecilerin düşman olarak gördüğü halktan ve emekten yana olan CHP bu yüzdendir ki baskı rejimi uygulamak isteyenlerin ve adaletsiz bir toplum inşa etmek isteyenlerin korkulu rüyası olmuştur” dedi.
Akbay konuşmasının devamında şöyle dedi; “Ülkeyi yönetenlerin halka özgür, demokratik, layık ve bağımsız bir Türkiye inşa etme borcu olduğunu belirten Yılmaz Akbay açıklamasını şöyle sürdürdü “Halkımızın umudu haline gelen ve tarihe altın harflerle yazılan Adalet yürüyüşümüz ve sonrasında milyonların katılımıyla düzenlediğimiz mitingde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafında okunan talepleri bir kez daha kamu oyuna duyurma ihtiyacı hissediyoruz.

‘GERÇEK DARBECİLERDEN HESAP SORULMALI’
“15 Temmuz darbe girişimini açık bir şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301  gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkartılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalı. İktidar tarafından 20 Temmuzda getirilen OHAL ile biz buna sivil darbe diyoruz yasama, yürütme ve yargı tek elde toplanmıştır. Bir an önce kaldırılmalıdır. Yargıyı siyasetin emrine vermek Demokrasiye ihanettir. Kolektif suç gibi insan haklarına aykırı uygulamalardan vaz geçilmelidir. OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmelidir. FETÖ ile hiçbir ilişkisi bulunmayan ama sırf hükümete muhalif olduğu için görevlerinden alınan Akademisyenler görevlerine dönmeli ve tutuklu Milletvekilleri serbest bırakılmalıdır. Mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan Gazeteciler serbest bırakılmalıdır. OHAL ortamında ve tüm imkanları seferber edilerek yapılan Anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Bu bir mühürsüz seçimdir. Türkiye gayri meşru bir Anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir. Demokratik Parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalıdır. Eğitimde laiklik ilkesini aşındırılmasına son verilmelidir. Sadece Hukuk alanında değil toplumsal alanın tümünde Adaletsizlik devam etmektedir. Yoksulluk, yaygın şiddet, terör gibi sorunlara karşı ortak irade geliştirilmelidir. Toplumsal Adaletsizliğin en vahimlerinden olan Kadın hakları konusunda ayrımcılığın önüne geçilmelidir. Son zamanlarda uygulanan saldırgan dış politika ülkemiz içindeki sorunları da kökleştirmiştir. Türkiye coğrafyasındaki tüm halklara kardeşçe yaklaşan adilane bir dış politikaya dönüş yapılmalıdır. Biz Türkiye’yiz.” Haber: Yılmaz AKPINAR