TERÖRE ORTAK TEPKİ!


İskenderun Belediye Meclisi ‘gündemsiz’ toplandı. Toplantıda, Kırıkhan’da yaklaşan ‘Kavun Festivali’ dolayısıyla, AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kırıkhanlılar Derneği Başkanı olan Osman Mesci, meclis üyelerine ikişer kavun ikram etti.
Meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Hain PKKlı teröristlerce şehit edilen AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü, terörü destekleyenleri ve terörden medet umanları lanetliyorum. Ailelerinin, yakınlarının ve tüm milletimizin başı sağ olsun. Mekânları cennet olsun” dedi. Meclis grup başkan vekilleri de yapmış olduklarını konuşmalarda bölücü terör örgütü tarafından AK Parti yöneticilerine ve güvenlik güçlerine düzenlenen terör saldırılarını kınayarak her zaman teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini ifade ettiler.
Toplantıda gündem dışı yapılan konuşmalarda ilk sözü AK Parti Grup Başkan Vekili Abidin Erol aldı. Erol, “Cumhuriyet Meydanı’nda artık iki saat kulemiz olacak” derken, TOKİ başvuruları hakkında vatandaşın merak içinde olduğunu anımsattı.

‘SAAT KULESİ SİMGE OLACAK’
Başkan Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada, “Biz Cumhuriyet Meydanı’na saat kulesini simge olsun diye yaptık. Çünkü mevcut Adliye Binası’ndaki saatin akıbeti tartışılır. Saatçi Kamil rahatsızlığından ötür İstanbul’da.. Allah şifasını versin. Onun dışında böylesine devasa saatlerin tamirini yapan başka bir isim yok, Türkiye.. Biz de saat kulesinin simgesini korumak istedik” dedi. MHP’li İbrahim Yavuz ise, saat kulesinin yapımını destekliğini aktardı.

TOKİ’DEN BİR HEYET İSKENDERUN’A GELECEK
Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “TOKİ çalışmaları hızla ilerliyor. İlerleyen günlerde TOKİ’den bir heyet İskenderun’a gelecek. Ardından yapılacak olan resmi başvurular hakkında açıklama yapılacak. Bunu tüm halkımıza duyuracağız. Battı çıktı projesi başladı. Bizler konu hakkında düşüncelerimizi önerilerimizi ilgili yerlere ilettik. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlanır” diye konuştu.

‘HERKES KENDİ GÖREVİNİ YAPMALI’
Feyezan kanalı üzerindeki köprülerin kısalacağını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bu konuda DSİ yetkilileri ile iletişim halindeyiz. Gerekli çalışmaların yapılması noktasında yapılması planlanan çalışmaları yakından takip ediyoruz. Karayolları projesi ile ilgili çalışmalar bitmek üzere. Bölgenin en güzel en kapsamlı eko parkını buraya yapmak için çalışıyoruz. Artık Büyükşehir olduk. Bu anlamda herkese kendi görevini bilmeli ve yapmalıdır. Onun görevi bunun görevi tartışmalarını bırakıp herkes asli işini yapması lazım. Kanunlar çok açık her şeyi gösteriyor. Karayılan’daki üniversitenin yeri ile ilgili İSTE rektörümüz ile görüştük. Oranın faydalı bir şekilde hizmet vermesi için gerekli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından meclis gündeminde görüşülecek madde olmadığından meclis Ağustos ayında toplanmak üzere kapatıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR