Gazete Güney

KALPLERE GÖMÜLDÜNÜZ!


İskenderun’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla İskenderun Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte Kuran-ı Kerim okundu dualar edilerek, şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı.

KARANFİL BIRAKTILAR
Şehitlerimizi anma etkinliğinde İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan 15 Temmuz şehitleri için dualar etti. Okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakılırken, şehit aileleriyle de yakından ilgilenen protokol üyeleri, devletin her zaman yanlarında olduklarını, her ne sıkıntıları olursa olsun kapılarının sonuna kadar açık olduğunu ifade ettiler.

‘MÜCADELEMİZ DİRİDİR’
TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise açıklamasında, “AK Parti Türk bayrağı o kadar asildir ki yere düşmemesi için bir ay tüm millettece demokrasi nöbeti tutan yer Türkiyedir.15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum.Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.
15 Temmuz şehitleri anma törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, HBB İskenderun 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, CHP İlçe 2. Başkanı Av. Fuat Çıkan, Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, askeri erkanın yanı sıra, STK’ların temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR

Exit mobile version