2023 HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA!


Hatay Valisi Erdal Ata, ilimiz sanayi sektörüne önemli katkılar yapan Şampiyon Filtre ile MMK Metalurji Demir Çelik üretim tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

‘FİLTRE ÜRETİM MERKEZİ İSKENDERUN’DA’
Gerçekleşen ziyaretlerde Vali Ata ilk olarak İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şampiyon Filtre fabrikasını gezerek, Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Yılmaz ve Nurettin Yılmaz’dan tesis hakkında bilgiler aldı. Otomotiv sektörünün önemli bir kolu olan filtrecilik sektörünün dünyada yoğun olarak üretildiği ilk üç üretici ülkeden birisi olan ülkemizde, filtre üretim merkezinin İskenderun ilçemiz olduğunu ifade eden Vali Ata, filtre sektörünün ilimizde daha da güçlenmesine, üretim, istihdam, ihracat ve diğer alanlarda yaratacağı katma değerin daha da büyümesine katkı sağlamak için kamu olarak imkânlar ölçüsünde her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

‘YATIRIMCILARIMIZA BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR’
Vali Ata daha sonra MMK Metalurji Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada MMK Metalurji Genel Müdürü Denis Kvasov tarafından karşılanan Vali Ata, fabrikayı gezerek Kvasov’dan bilgiler aldı. Demir Çelik sektörünün bölgemizin lokomotif sektörlerinin başında geldiğini belirten Vali Ata, Hatay’ın sahip olduğu yatırım potansiyeli sayesinde ülkemizin 2023 ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstleneceğini ve bu sebeple yatırımcılarımıza büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. MMK Metalurji Genel Müdürü Denis Kvasov ise Vali Ata’nın ziyaretinden şeref duyduklarını dile getirdi. Haber: Yılmaz AKPINAR