VALİ ATA, ‘KARDEŞLİĞİMİZİ KORUYALIM, OYUNLARI BOZALIM!


Hatay Valisi Erdal Ata, “Suriye’de yaşanan gelişmeler doğrultusunda birtakım Batılı ülkelerin terör örgütlerine ettiği yardımlar ve sağladıkları tüm imkanları dikkate alırsak bizim bu oyunları bozmak için mutlaka kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir” dedi. Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ata, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerindeki muhtarlarla iftarda bir araya geldi.Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Ata, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesinde özellikle Amanos Dağları kırsalındaki muhtara önemli görevler düştüğünü dile getirdi.Terörün önlenmesi için gerek jandarma, gerekse emniyet teşkilatının yoğun bir mücadele verdiğinin altını çizen Ata, şöyle devam etti:

‘GÖRDÜĞÜNÜZ HERŞEYİ BİZE BİLDİRİN’
“Ancak bu bölgede arazinin çok engebeli olması, bitki örtüsünün çok yoğun olması nedeniyle maalesef arzu edilen hedefe ulaşılamamış. Bir de ileriye yönelik özellikle Ortadoğu’da emperyalist ülkelerin çeşitli art niyetli hedefleri doğrultusunda Akdeniz’e açılma emelleri olduğunu biliyoruz. Yine Suriye’de yaşanan gelişmeler doğrultusunda birtakım Batılı ülkelerin terör örgütlerine ettiği yardımlar ve sağladıkları tüm imkanları dikkate alırsak bizim bu oyunları bozmak için mutlaka kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Biz kendi içimizde kardeşliğimizi korursak dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı ülkemizi koruyabiliriz.”Terörün önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ata, “Gördüğünüz, aldığınız bilgileri güvenlik birimlerimize veya ilgili mülki idare amirliklerimize bildirdiğiniz takdirde gereken mutlaka yapılacaktır. Mahallelerinize kimler geliyor, yaylaya kimler çıkıyor dikkatle gözlemlemeniz gerekir” ifadesini kullandı.

‘AĞAÇLARIMIZ MİLLİ SERVETTİR, SAHİP ÇIKALIM’
Diğer bir konuya da dikkat çekmek istediğini dile getiren Vali Ata, “Biliyorsunuz yaz dönemine girdik. Orman yangınları konusunda da gerekli hassasiyeti göstermek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bir dikkatsizlik sonucu onlarca, yüzlerce hektar ormanlık alan yok olabiliyor. Bu yok olan ağaçları da yetiştirmek bir hayli zaman alıyor. Orman yetkililerinin verdiği bilgiye göre bu, bölgelere göre değişebiliyor ama dikilen bir fidan ancak yüz yıl sonra verimli bir hale gelebiliyor. Yani bunların yetişmesi o kadar güç ve meşakkatli ki dolayısıyla yetişmiş olanları korumamız gerekir. Ağaçlarımız milli servettir, onlara sahip çıkalım” dedi.

‘ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ’ 
Vali Ata konuşmasına şöyle devam etti: “Kamu hizmetlerimizle ilgili gerek ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız gerekse ildeki daire müdürleri arkadaşlarımız ile birlikte eğitimden sağlığa, spordan altyapıya ve tarıma aklınıza gelebilecek her sektörde sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Toplantılarda birçok sorun dile getiriliyor. Keşke elimizde sihirli bir değnek olsa dokunduğumuz zaman tüm problemleri çözebilsek. Maalesef böyle bir yetimiz yok. Bizim yapmamız gereken kamunun imkânlarını ve mahalli imkânları en iyi şekilde kullanarak burada yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim düzeylerini en üst düzeye çıkarabilmek için azami gayreti göstermektir.”
Çarşamba günü idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ve önümüzdeki hafta kutlayacağımız Ramazan Bayramını şimdiden kutladığını dile getiren Vali Ata, hem ülkemizde hem de tüm dünyada kan ve gözyaşının olmadığı bir dönem geçirmek temennisi ile sözlerine son verdi.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen iftar programında, Vali Ata muhtarlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti. Hatay Valiliği ev sahipliğinde İskenderun Ramada Otel’de düzenlenen iftar programına Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda muhtar katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR