ULUSLARARASI BAŞARI!


Hatay Etwinning projelerinde başarılar elde etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında eTwinning kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı, ilimiz genelinde 6 tane okul, Avrupa Kalite Etiketi 2 tane okul da Ulusal Kalite Etiket ödülü olmak üzere 8 ödülle büyük bir başarı yakalamıştı. Başarı proje sahibi okulların öğretmenleri ve idarecileri 8 Haziran Perşembe günü Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından gönderilen ödüllerini, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’dan aldılar.
Sertifika törenine; İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi Okulu İngilizce Öğretmeni Filiz Egemen, İskenderun Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Senem Kalkar ve Nilay Kıymacı, İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Hanefi Zobar, İskenderun Gübretaş İlkokulu İngilizce Öğretmeni Gülseren Erdoğan, İskenderun Denizciler Anaokulu okul öncesi Öğretmeni Rukiye Akyol, Dörtyol Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Duygu Efetürk, Antakya Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Elif Tokluca, Antakya Bedi Sabuncu Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ayşe Çetin ve adı geçen okulların idarecileri katıldılar.

‘GURUR DUYUYORUZ’
İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, “Böylesine önemli ve uluslararası bir başarıya imza atan kıymetli öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Umarım diğer öğretmenlerimiz için de teşvik edici olur. Bu ödüllere Hatay eğitim camiasından öğretmenlerimizin ve okullarımızın layık görülmesi bizler için gurur verici bir durum. Sadece İngilizce Öğretmenlerinin değil diğer alanlardaki öğretmenlerin de bu şekilde eTwinning çalışmalarına katılıp okullarına, öğrencilerine başarıda sınır tanımayan bir yaklaşımla katkı sağlamaları, yeni bakış açıları geliştirmeleri, uluslararası araştırmalar ve çalışmalar gerçekleştirmeleri bizler için oldukça anlamlıdır” dedi.

HATAY 6. SIRADA
Hatay’ın Etwinning projelerinde 81 il içinde 6.sırada olduğunu belirten Etwinning İl Koordinatörü Ömer Bektaş, öğretmenlerimizin eTwinning ile Avrupa’da işbirlikçi projeler geliştirebileceklerini, fikir alışverişi yapabileceklerini ve platforma güvenli ve ücretsiz bağlanabileceklerini belirtti. Öğretmenlerin projeler sayesinde gelişim göstererek, mesleki becerilerini geliştirebileceklerini, çalıştay ve etkinliklere katılabileceklerini söyledi. Ödül kazanan öğretmenlerin ve müdürlerin başarılarının devam etmesini dileyerek, teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR