‘RAMAZAN; SEVGİDİR, SAMİMİYETTİR’


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından protokol, meclis üyeleri ve meslek komite üyelerine iftar yemeği verildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın teras katında Petek Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan’ın iftar duasının ardından bir konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Odamız tarafından düzenlenen iftar yemeği programımıza hoş geldiniz diyor, sizleri saygılarımla selamlıyorum. Ramazan, İslâm’ın merhametini, hakkaniyetini ve ibadetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlâkını, tüm insanlığa anlatan kutsal bir aydır. Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl insanlığı daha iyiye taşımak üzere gelen bereketli bir aydır” dedi. Ramazan ayının İnsanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve kalp birliğinin perçinlenmesine vesile olduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan ayı, sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini bizlere anımsatır. Ramazan ayı ihtiyacı olanları hatırlamanın, onlara yardım etmenin ayı olduğu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan; sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Bizler, birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kırmadan, birbirimize saygı ve hoşgörü göstererek bu kutsal ayın gerçek amacına ulaşmasını sağlayabiliriz. Unutmayalım ki, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Bu duygularla sözlerime son verirken, bu güzel akşamda, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolay mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
İTSO’nun düzenlemiş olduğu iftar yemeğine; AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun eski Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, HSYK eski üyesi Mehmet Durgun, protokol üyeleri, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim kurulu üyeleri, İTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Doğan Erten, Meclis üyeleri, Meslek Komitesi üyeleri ve davetliler katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR