YOLCU ALIYORUZ, CEZA YİYORUZ!


İskenderun’da dolmuş taşımacılığı yapan dolmuş kooparatifleri yaşadıkları sorunun çözülmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedi. Adliye önüne yapılan göbekte Kooperatif Başkanları bir araya gelerek burada yaşadıkları sıkıntıları gazetecilere açıkladılar.
Dolmuş duraklarının yanlış yerde olduğunu dile getiren kooparatifçiler, “Vatandaşlar ellerinde malzemelerle duruyor, alınca da hem Zabıtadan hem de Mobese aracılığıyla polisten ceza yiyoruz” dediler.
Harbiş Kooperatif Başkanı Hüseyin Bülbül açıklamasında, “Bizim çok sorunumuz var. Yolcu indirme bindirmeden öte, AVM’ye giden insanların can güvenliği yok. Hatay Büyükşehir Belediyesi, AVM ve üniversite önüne üst geçit yaptığı zaman hiçbir kurum yâda kuruluştan öneri almadı. Biz minibüsçüler olarak menfaatlerimizden öte halkımıza daha sağlıklı daha iyi bir ulaşım sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Baştan aşağı yapılan bu üst geçit yanlışlarla dolu. Bir kere yolcu indirme bindirme yerlerimiz birbirine uzak. Postaneden üst geçite kadar bir tane yaya yolu yok. Bizler Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden bu sorunlara acil çözüm bekliyoruz” dedi.

‘ADLİYE KARŞISINDA DURAK İSTİYORUZ’
Karaağaç Kooperatif Başkanı Numan Güler ise, “Karaağaç Kooperatifi olarak yolcularla sorun yaşıyoruz. Durakların yetersizliği yüzünden, gelirken Adliye karşısında yolun bir şeridini kapatarak cezaya maruz kalıyor ve yolcularımızı öyle alabiliyoruz. Devlet Hastanesi’ne giden yolcularımızı da AVM’nin ilerisinde bırakmak zorunda kalıyoruz ve yolcularla sorun yaşıyoruz. Bizim ricamız Adliye karşısına bir durak yapılmasıdır. Sorunların bu şekilde çözüleceğine eminiz” dedi.
Şekere Kooperatif Başkanı İbrahim Karapınar da açıklamasında, “Durak sıkıntıları ve yaya geçit sıkıntılarımız bulunmakta. Ayrıca AVM önünde durak olmaması bize ayrı bir sıkıntı yaratmaktadır. AVM önünde yolcu almamız Mobese’ye yakalanmamıza neden oluyor. Her arkadaşımıza bir ayda 6–7 ceza geliyor. Ama böyle de olmaz ki? Bunun çözülmesini rica ediyoruz” diye konuştu.
Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU