‘SON NOKTAYI 16 NİSAN’DA KOYACAĞIZ’


AK Parti, 16 Nisan’da yapılacak referandum için seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hatay’da konuşan TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Ülkede kalıcı istikrar için son noktayı 16 Nisan’da koyacağız” dedi. İskenderun AK Parti İlçe Teşkilatında Milletvekili Orhan Karasayar ve Adem Yeşildal’ın da katılımıyla yeni anayasa, Türk tipi başkanlık sistemi için referandum çalışmaları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

‘OYALANACAK VAKTİMİZ YOK’
TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kalıcı istikrar için milletin iradesinin yönetime yansıması için son noktayı 16 Nisan’da koyarak Türkiye’yi hak ettiği yere getireceklerini söyledi. Karasayar, “Birilerinin oyalamasıyla birilerinin kurduğu tezgahlarla, birilerinin kurduğu düzenlerle, oyalanacak vaktimiz yok. Çünkü onlar yapacakları her şeyi yaptılar ve son noktaya geldiler. FETÖ’sü de, PKK’sı da, PYD’si de, DHKPC’si de, DEAŞ’ı da ve bunların dışarıdaki destekçileri de artık son noktadalar. Bunların geldiği noktadan tekrar ümitlerini kabartmayacağız. İşte bunun için kalıcı istikrar için bu milletin iradesinin yönetime yansıması için son noktayı inşallah 16 Nisan’da koyacağız. Bizim burada yapmış olduğumuz, tüm yetkiyi vatandaşa vermişiz. Milletin hakkı olan yetkiyi, yönetimi, denetlemeyi vatandaşa vermişiz. Niye milletten rahatsız oluyorsunuz? Bu millet size ne yaptı? Bu milletin hakkını, bu milletin ülkesini, kendi geleceğini, temin etme belirleme hakkı yok mu? Hani siz halkçı partiydiniz? Hani siz milletin hizmetinde olmanın mücadelesini veriyordunuz. Yani söylediklerinde anlattıklarında milletimiz adına, ülkemiz adına tutarlı, faydalı hiçbir şey yok” dedi.

’VESAYETÇİLER İLE MÜCADELE ETTİK’
AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal da 17-25 Aralık ihanetçilerinin nihayetinde 15 Temmuz darbe girişimine de kalkıştığını ancak hep beraber millet olarak yan yana durarak bu tehlikenin bertaraf edildiğini belirterek, Allah’ın yardımı ve milletin hayır duasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte tüm engelleri aşarak bugünlere gelindiğini ifade etti. Milletvekili Yeşildal, “Bu ülke milletiyle ve lideriyle birlikte omuz omuza verip ne zaman güçlendiyse, ne zaman ayağa katlıysa, ne zaman kamburlarını atıp, prangalarını sökmeye kalktıysa önümüze sürekli engeller setler çekmeye çalıştılar. Ayağımıza çelme takmaya çalıştılar. Ama milletimizle birlikte başta Allah’ın yardımıyla, milletimizin hayır duasıyla liderimizle birlikte bu engelleri aşarak bugünlere geldik. Kolay olmadı ya bir yandan ülkeyi ihmal ederken, bir yandan bulunduğunuz ateş çemberindeki coğrafyada barışın kardeşliğin insanlığın dersini verirken bir yandan da ülkeyi karıştırmak isteyen vesayetçiler ile mücadele ettik. Bu terör örgütleriyle bu terör örgütlerinin sahipleriyle Avrupa’sından Amerika’sına, bu ülkenin güçlenmesini istemeyen ne kadar illegal, legal yapılar, ülkeler varsa Türkiye’nin önünü kesmek için her daim bir ve beraber oldunuz. Ve geldiğimiz nokta hani öyle diyorlar ya kendileri için, AK Parti için Recep Tayyip Erdoğan için bu düzenlemeyi getiriyor diyenler var ya, onlara atfen söylüyorum bu millet, Allah hayırlı ömürler versin Recep Tayyip Erdoğan kaldığı müddetçe ve milletiyle beraber hareket ettiği müddetçe, millet onun yanındadır. Bu kadrolar da onun yanındadır” ifadelerini kaydetti.

‘BU MİLLET, YALANLARI YUTMAYACAK’
Hayır cephesine milletin çok dikkatlice bakması gerektiğinin altını çizen Yeşildal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimlerle yol yürüdüklerini her vatandaşımızın bilmesi lazım. Şimdi AK Parti ile MHP bir anayasa değişikliği hazırladı milletin önüne getirdi. Diyorlar ki ‘AK Parti ile MHP, bu ülkenin uçuruma gideceği, bu ülkenin bölüneceği, cumhuriyetin tehlikeye düşeceği, bir anayasa hazırlıyor.’ Bunu PKK, FETÖ, DHKP-C ne kadar fitne odağı varsa onlar engellemeye çalışıyor öyle mi? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu milletin aklıyla, bu milletin ferasetiyle dalga geçmektir. Bu millet bu yalanları yutmayacaktır.” Toplantıya TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, İl Başkanı Ahmet Atıç, İlçe Başkanı Ayhan Bodur, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Meclis Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kollarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR