İSTE’Lİ SPORCULARIN BAŞARISI, İSKENDERUN’U GURURLANDIRIYOR


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), takım sporlarında elde ettiği sportif başarılarına, Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks ve Bilardo şampiyonalarındaki derecelerini de ekleyerek, başta İSTE ailesi olmak üzere tüm İskenderun’u gururlandırdı.
24 üniversiteden toplam 145 öğrencinin katılım sağladığı Türkiye Üniversitelerarası Bilardo Turnuvası ve 85 üniversiteden toplan 850 üniversiteli sporcunun katıldığı Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks şampiyonası Antalya’da geçekleştirildi. Türkiye Üniversitelerarası Bilardo Şampiyonası’nda mücadele eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’ni mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile karşılaştı. İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölümü Öğrencisi Mustafa Sami Aydınalp, Türkiye Üniversitelerarası Bilardo Şampiyonası U-23 bireysel müsabakalarında üçüncülük derecesini kazanarak İskenderun Teknik Üniversitesi’ni başarıyla temsil etti.

‘BAŞARILAR DEVAM EDECEK’
Antalya’da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kadınlar Kick–Boks Turnuvası’nda mücadele eden İskenderun Teknik Üniversitesi İMYO Bilgisayar Programcılığı Bölümü Öğrencisi Hatice Şimşek, 60 kg kategorisinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi temsilcilerini yenerek finale yükseldi. İSTE öğrencisi Hatice Şimşek, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne Türkiye ikinciliği başarısını kazandırdı. İSTE Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencisi Suphi Can Yıldız ise, 850 kişinin katılmış olduğu Üniversitelerarası Erkekler Kick-Boks Turnuvası’nda 67 kg kategorisinde çeyrek finale yükselerek İSTE’nin spor faaliyetlerindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

‘GURURLANIYORUZ’
Türkiye Üniversitelerarası Kick-Boks ve Bilardo Şampiyonası’nda İskenderun Teknik Üniversitesi’ni temsil eden tüm öğrencileri yürekten kutladığını ifade eden İSTE Spor Koordinatörü Öğretim Görevlisi Sıtkı Kahvecioğlu: “Takım sporlarındaki başarılardan sonra bireysel sporlarda da başarı elde ederek Üniversitemizi başarıyla temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İSTE Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yasemin Bircan Yıldırım’a desteklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.