HEM TASARRUF HEM GÖZETİM!


EnerjiSA’nın şehir şebekesi yatırımı; toz, duman ve elektrik kesintileri arasında gitti geldi. Hatta kızdık, bağırdık!
Oysa geçtiğimiz günlerde İskenderun’u etkisi altına alan iki günlük şiddetli fırtına gösterdi ki, yer altına alınan yeni şebeke, kesintileri azami düzeye düşürdü.
Bu gerceği de görmek gerek..
Hep EnerjiSA’ya, TEDAŞ’a kızacak değiliz ya..
Bu yatırım hakikaten, birçok semti rahatlattı.
Dışarıda ağaçları yerinden söken fırtına varken bile, elektrikler pek çok yerde kesilmedi. Hatta, Mersin bile 5 gün karanlıkta kaldı, İskenderun’un ‘enerjisi’ düşmedi!
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın ciddi anlamda elektrik şebekesine ödenek sağladığını biliyoruz. Katkısı çok büyük!
İskenderun Belediyesi de, yer tipi 120’ye yakın trafonun değişmesi için alan tahsis etti, EnerjiSA’dan bir kuruş talep etmedi. Ki, işin hızlı yürümesinde Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in çabası unutulmaz!
Bunları yazdım, çünkü;
Enerji tasarrufu ile ilgili, İskenderun Belediyesi ikinci bir adım attı.
Uzun bir süredir karanlıkta kalan Sahil Şeridi için güzel ve verimli bir çalışma başlattı. Önceki gün, İskenderun Belediyesi Basın Müdürü Ömer Soylu kardeşim, haberi paylaşınca, ‘işte budur’ dedim.
Sahil şeridine ‘Otomasyonlu Aydınlatma Sistemi’nin kurulacak olması enerji tasarrufu açısından çok önemli.. Mevcut enerji tüketen sistemlere göre %60 enerji tasarrufu sağlayacak, fena mı? Bu şekilde İskenderun Belediyesi, tasarruf gelirini bir başka hizmette kullanabilecek.
Kaldı ki, bu verimli çalışmanın arkasında Enerji Bakanlığı var.
Türkiye’de ilk defa bir ilçede, yani İskenderun’da başlanacak.
Seyfi Başkan, kurmaylarıyla birlikte İskenderun’un ‘pilot bölge’ olarak listeye alınmasını sağladı. Ancak bu çalışmayı özel kılan ikinci bir etken daha var ki, herşeyden önemli.
O let aydınlatma sistemi içerisinde 100 W kameralı armatür ile tüm sahil şeridi online takip edilecek. IP kamera özelliği ile armatüre uzaktan bağlanılarak saha durumu an be an görüntülenecek.
Yanisi şu;
‘Akıllı Sokak Aydınlatma Sistemi’, ayrıca sahil şeridini baştan aşağıya gözetleyecek.
Bu şekilde, sahil yürüme alanında bulunan çocuk parkları ve insanlarımızın dolaşım alanları bundan böyle daha rahat ve güvenli olacak.
Bir nevi sahil şeridi, MOBESE işlevi görecek.
Hırsızı, uğursuzu, ahlaksızı o bölgede istediği gibi dolaşamayacak.
Yakın görüş mesafeli, hareketli kameralar, herşeyi anında polise iletecek.
Kaldı ki, aydınlatma sisteminin biri arızalandığında, diğer kameralar çalışmaya devam edecek. Bu daha başlangıç..
Bakarsınız bu uygulama, İskenderun’un tüm mahalllerindeki aydınlatma sistemlerini de kapsar. Neden olmasın?
Emeği geçen herkesi kutlarım!

REKOR PROMOSYON ÜCRETİ VE TOKİ
Bu arada, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Bankası ile ‘Maaş Ödeme ve Promosyon Protokolü’ imzalayarak, memur ve çalışanlarına en yüksek oranda promosyon verilmesini sağladı. Belediye çalışanlarını uzun bir aradan sonra ilk defa böyle keyifli gördüm. Dilerim, taşeron çalışanları için de benzer kolaylıklar ve maaş iyileştirmesi sağlanır.
O toplantıya ben de katıldım.
Öğrendim ki, belediyede çalışan işçi, memur ve sözleşmeli personel olmak üzere toplam 405 kişiye 2 bin 039 lira tutarında promosyon ödenmesini sağlayan İskenderun Belediyesi, Türkiye’de rekor düzeydeki promosyon ödemesiyle liste başında yer aldı. Beni asıl heyecanlandıran, TOKİ inşaatının şu an itibariyle 10. kata yükselmiş olmasıydı. Maşallah, TOKİ gayet hızlı ilerliyor.
Seyfi Başkan, bugüne kadar 14 bin başvurunun yapıldığını, Haziran ayı içerisinde bu başvuruların resmileşeceğini söyledi.
Hayırlı olsun diyelim!