DURSUN ÇİÇEK, ‘CUMHURİYET’İN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR’


Belenliler’le bir araya gelen CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin büyük bir tehdit altında bulunduğunu ifade ederek, 15 yıllık siyasi hareketin cumhuriyetle sorunlu olduğunu söyledi.
İskenderun’da Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı yaptığını hatırlatan CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, “Dolayısıyla Hatay’da kalıcı dostluklarımız var. Hemen hemen her yıl İskenderun’a geliyoruz. Bugün 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü ile ilgili önemli bir gün, Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın, diyoruz. Zaten mücadelemizin temelinde de o var. 35 yıl vatanı korumak için asker olduk, kumpas davalarıyla da muhatap olduktan sonrada Cumhuriyeti korumak için, bu ülkeyi vatanı kuran partide siyasete girdim” dedi.

CUMHURİYETLE SORUNLU!
Esas amaçlarının Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, ilkelerini korumak ve bu ülkenin evlatlarına bu cumhuriyeti devretmek olduğunun altını çizen CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, “Cumhuriyetimiz’in bir tehdit altında olduğunu görüyoruz. Çünkü 15 yıldır iktidarda olan siyasi hareket, cemiyet Cumhuriyetle sorunlu! Daha çok Osmanlıcı, saltanatçı bir yaklaşımla Cumhuriyetin içini boşaltıyorlar. Milleti cumhuriyetten koparmaya çalışıyorlar. Önümüzdeki süreçte, 16 Nisan’daki referandumda bir noktada Cumhuriyetçilerle Saltanatçıların sandığa gideceği bir siyasi ortam yaşanacak. O nedenle milletimize güveniyoruz. Milletin Cumhuriyete sahip çıkacağına, saltanat ve dikta girişimlerine ‘hayır’ diyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

‘HATAY’A GÜVENİYORUM’
Türkiye’nin her tarafını dolaştıklarını da aktaran CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek, “Tokat’ta, Sivas’ta çalışma yaptık, haftaya Çanakkale’de çalışma yapacağız. Bütün sivil toplum örgütleri gibi, Atatürkçü Düşünce Derneği de bu çalışmalarda Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yanında yer alıyor, çalışmalarını destekliyoruz. Hatay’a güveniyoruz, işgal görmüş bir serhat şehrimiz; hayır konusunda cumhuriyete, Atatürk’e demokrasiye güçlü bir destek vereceğine inanıyoruz. Hatay’da İskenderun ve Belen’de olmaktan onur duyuyorum” şeklinde konuştu. Anadolu’da insanların bakışının genel manada ‘hayır’ gördüklerini de sözlerine ekleyen CHP Milletvekili Dursun Çiçek şunları söyledi: “Zaten hükümetin sansasyon yaratma, Hollanda, Almanya deneyim, denemeleri sıkıntılı olduğunu gösteriyor. İşte Barzani’yi Türkiye’ye davet etmesi Kürdistan bayrağı çekmesi, işlerin onlar açısından iyi olmadığı, hayırların güçlü olduğunu gösteriyor. Bütün bu çalışmaları millet izliyor. Hollanda’nın Almanya’nın yapmış olduklarını her zaman yanlış olduğunu söylüyoruz. Bütün demokratik ülkelerde toplantı ve gösteri hürriyeti temel haktır, buna engel konulmasını şiddetle protesto ediyoruz. Bu milli duruşu muhalefet olarak da destekliyoruz. Ancak siyasi iktidarın da bu konuda samimi olmasını, özellikle MHP’li muhaliflere, ‘Hayır’ kampanyası yapan siyasetçilere engel çıkartmamasını, onların toplantı ve gösteri hürriyetini, emniyetini sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Nasıl Almanya’yı, Hollanda’yı protesto ediyorsak Türkiye’de de toplantı ve gösteri hürriyetine saldırıları da o kadar şiddetle protesto ediyoruz. bunun sorumlusunun Hükümet ve İçişleri Bakanlığı olduğunu vurgulamak istiyorum.” Emekli Albay ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek Atatürkçü Düşünce Derneği Belen Şube Başkanlığı tarafından Seyran Otel’de düzenlenen “Susma Ki Cumhuriyet Yaşasın” konferansına konuşmacı olarak katıldı. ADD Belen Şube Başkanı Mehmet Bilen’in beraberinde ilçede ve İskenderun’da da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Deniz Er Eğitim Alayı eski komutanı emekli Albay ve CHP Milletvekili Dursun Çiçek, mahalle kahvesinde de, mini konferanslarla vatandaşı bilgilendirdi.