VERGİLENDİRİLMİŞ KAZANÇ KUTSALDIR


Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve beraberindekileri makamında kabul etti. Hatay Vergi Dairesi Başkanı Erol, Vergi Haftası dolayısıyla beraberindeki heyetle Vali Ata’yı makamında ziyaret ederek, kurumun çalışmaları ve hafta etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Vergi Haftası’nın amacının toplumda vergi ödeme bilinci oluşturmak olduğunu vurgulayan Vali Ata, “Biz vatandaşlar olarak eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete her türlü altyapısal hizmetleri ve diğer kamusal hizmetleri haklı olarak devletten bekliyoruz. Devletin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için vatandaşların vergisini aksatmadan, son kuruşuna kadar ödemesi gerekir. Biz vergilerimizi eksiksiz ödeyelim ki bunun karşılığında devletten daha iyi kamu hizmeti beklemeye hakkımız olsun” dedi.

‘DAHA ÇOK YATIRIM, DAHA ÇOK İSTİHDAM’
Vergi dairelerinin kapılarında ‘Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır’ yazdığını hatırlatan Vali Ata, “Biz vatandaşlar son kuruşuna kadar vergimizi ödersek, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alırsak, inanıyorum ki devletin vatandaşa sunacağı kamu hizmetlerinin hem kalitesi yükselecektir hem de belki bu sayede genel olarak vergi oranlarında bir düşme de sağlanabilecektir. Türkiye’de 81 ile baktığımız zaman vergi bakımından aşağı yukarı 10-11 tane ilin devletin tüm vergi yükünü çektiğini görüyoruz. Geri kalan illerimiz verdiği vergiden daha fazla kamu harcaması yapılan iller. Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. Yıllar itibariyle ortalamasına baktığımızda ilimiz genellikle Türkiye ekonomisinde ilk 10’un içinde yer alıyor. Ondan dolayı da ben Hataylı vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. Temennim; onlar daha çok yatırım yapsınlar, daha çok istihdam alanları yaratsınlar, daha çok kazanıp daha çok vergi versinler” şeklinde konuştu.

MÜKELLEFLERE ZİYARET
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise verginin toplumun tüm kesimine benimsetilmesi, vergi ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacıyla her sene vergi haftası düzenlenmekte olduğunu belirterek, “Bu sene de 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 28. Vergi haftası etkinlikleri yapılacaktır. Hafta içerisinde kamuoyuna ve öğrencilere yönelik etkinliklerimiz olacaktır. Vergisini düzenli ve tam ödeyen mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret ederek Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal tarafından imzalanan teşekkür belgesi takdim edilecek. Uygulamaya yönelik varsa görüş ve önerileri dinlenip Bakanlığımıza iletilecek. Ayrıca öğrencilerimize vergi daireleri gezdirilecek, verginin tahakkuku, tahsili ne şekilde yapıldığı yönünde bilgilendirilecekler. 10 tane okulumuza vergi dairesi müdürlerimiz tarafından konferans verilecek” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR