PLAKET YERİNE FİDAN!


İskenderun Teknik Üniversitesi’nde “Geleceğimiz için bir fidan da sen dik” adı altında ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. İSTE Kampüs girişinde yapılan etkinliğe İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Ağaçlandırma alanına bisikletle gelen İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli yaptığı konuşmada alana dikilecek fidanların bilimsel araştırmayla belirlendiğini ifade etti.

‘İSTE ŞANTİYEYE DÖNÜYOR’
Rektör Dereli, bu etkinliğin yıl boyunca devam edeceğini, kampüsün önemli bölümünün ağaçlarla ve çiçeklerle bezeli olacağını da belirterek, şunları söyledi: “Bu ağaçların her birini dikecek kişilerin isimleri bizim kayıtlarımızda olacak. Ağaç sahibi kişiler isterlerse kendi ağaçlarının bakımını yapabilirler. Ancak, önümüzdeki süreçte öyle güzel bir teknik uygulayacağız ki, ağacı diken kişi bilgisayarından ağacının son durumunu hem görebilecek hem de oturduğu yerden sulayabilecek. Ağaçlandırma etkinliğimizi bir an önce yapmamız için İGC Başkanı Sayın Cıncık da sık sık beni aradı. Teşekkür ediyorum. Şu sıralarda kampüs alanımızda yeni inşa çalışmaları da başlattık. Bu çalışmalar 2 yıl civarınca sürecek. Çevreye vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Teknoversite olarak geleceğe yatırımlarımız sürüyor. Ağaçlandırma çalışmalarımız da devam edecek. Bu arada yeni bir karar aldık ve plaket verme olayını kaldırdık. Artık, plaket vermemiz gereken kişi veya kuruluşlar adına bir fidan dikeceğiz.”

İLK AĞACI REKTÖR DİKTİ
Kampüs girişindeki ağaçlandırma alanına ilk ağacı İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli dikti. Dereli, diktiği iğde ağacının toprağını da döktü ve suladı. Daha sonra İGC Başkanı Veysel Cıncık ile İGC Yönetim Kurulu üyeleri ve İSTE Öğretim üyeleri kendilerine ait fidanları toprakla buluşturdular. İGC Başkanı Veysel Cıncık da böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek, önümüzdeki günlerde İGC adına kampüs alanında gösterilecek yerde bir koru oluşturacaklarını ve bu imkanı sağladığı için de Sayın Rektöre teşekkür ettiklerini ifade etti. Ağaçlandırma etkinliğinde belirlenen alana çam çeşitleri ile iğde fidanları dikildi. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU