MEHMET SOYDAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDEYDİ


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin konukları bu kez, 22 ila 25. dönem AK Parti Milletvekilleri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet eden geçmiş dönem milletvekilleri arasında 22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan da vardı. Vekilliği döneminde, Hatay’da başarılı hizmetlere imza atan Mehmet Soydan, akşam ki programı değerlendirirken, “Sayın Cumhurbaşkanımızın misafiriydik. Güzel bir akşamdı ve milletimize yakışan bir mekandaydık” dedi.
Soydan, “Sayın Başbakanımızın konuşmalarından sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız referandum sürecini ve gündemi değerlendirdiler. Haklı olarak, herkesi referandum sürecinde, sahada çalışmaya davet ettiler. Bu süreç, kendi süreci değildi. Milletin, devletin ve çocuklarımızın geleceği meselesiydi” diyerek, şu açıklamayı yaptı;

‘FARKLILIKLARIMIZLA BİRLİKTE TÜRKİYE OLMAMIZ GEREKİYOR’
“Sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken; 2007 yılında, 358 oyla Sayın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı seçemediğimizi hatırladım. Halbuki rahmetli Turgut Özal ile Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer bu kadar oy alamadan seçilmişlerdi. İşte o zaman, Cumhurbaşkanını millet seçsin sürecine halkımız karar vermişti. Yine üniversitelerde başörtüsü yasağı kalksın diyen 411 milletvekilinin oyu yok sayılmıştı. 2008 yılında Ak parti’ye kapatılma davasını ve başta Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi yasaklı olmaktan kıl payı kurtulmalarını düşündüm.
Allah(c.c)’a şükür, bunlar gibi pek çok sıkıntılar, 2002 yılından bu yana aşıldı. Rabbimizin yardımı ve güçlü bir liderle 15 Temmuz darbesi de engellendi. Artık kaosları, vesayet tezgahçılarını ortadan kaldırmak ve korkuları bitirmek gerekiyor.
Artık demokrasiyi, adaleti ve özgürlükleri kalıcı kılmak gerekiyor. Milletin değerlerine, inançlarına ve yaşam biçimine müdahaleye son vermek gerekiyor. 80 milyonun mutluluğu ve refahı için, farklılıklarımızla birlikte Türkiye olmamız gerekiyor.”

ERDOĞAN’LA DİYALOĞUNU ANIMSATTI
22. Dönem Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, “Sayın Cumhurbaşkanımızla olan diyaloğumu da, sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek, şu açıklamayı yaptı; “2007 yılında Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili milletvekilleriyle yaptıkları istişarelerde; eğer Cumhurbaşkanı olursanız, başkanlık sistemine geçmemiz gerek diye söylediğimi hatırlattım. Kendileri de gülerek, mütevazi bir şekilde “Sizlerin emirlerini yapıyoruz işte” dediler. Bende, estağfurullah efendim, ben söylediğim sözün arkasındayım, Hatay’da çalışacağım dedim. Külliyeden ayrılırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın; ‘Bu millet daha çok Tayyip Erdoğanlar yetiştirir, merak etmeyin’ sözleri ve alkışlar kulaklarımdaydı. Milletini, ülkesini, bayrağını seven, inançlı, cesur ve sabırlı bir liderdir Sayın Erdoğan.. Cumhurbaşkanlığı sistemini gerçekten kendisi için değil, hepimizin geleceği için istiyor ve istiyoruz. Tabii ki gönülden ‘Evet’ diyeceğiz ve çalışacağız. Allah(cc) yar ve yardımcımız olsun.”
Haber: Yılmaz AKPINAR