İSTE ‘ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ’NİN İLK ADIMI


İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi açılması ve işletilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) arasında yapılan protokol kapsamında; İSTE Merkez Kampüsü içerisinde bulunan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi binasının 4.üncü katında, İSTE Merkez Kütüphanesi’nin yanında yer alan toplam 250 m2 bağımsız bölüm, Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi kurulmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. İskenderun İlçe Halk Kütüphanesine bağlı olarak birkaç ay zarfında faaliyete geçmesi planlanan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nin hizmet verecek hale getirilmesi ve tefrişatı “Kültür ve Turizm Bakanlığı” tarafından sağlanacak.

TÜRKİYE’DE İLK!
Türkiye’nin bir üniversitede konuşlanan ilk Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nin kurulmasına destek veren, başta Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı olmak üzere; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’e, İSTE Kütüphane & Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na ve İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne teşekkür eden İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ile Türkiye’de yine bir ilk olan İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi’nin ilk adımını da atmış oluyoruz. Biz, eğitim ve öğrenimi bir bütün olarak görüyoruz, beşikten mezara kadar sürekli devam eden bir süreç olarak görüyoruz. Çocuk ve gençlerimiz, daha üniversite çağına gelmeden üniversite ile tanıştırmak istiyoruz. Teknoversite’mizin çocuk ve gençlik basamağı olan İskenderun Teknik Çocuk Üniversitesi, çocukları ve gençleri yenilikçiliğe ve girişimciliğe motive eden teknoloji kitaplarıyla donatılan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ile; bu bağlamda, nesiller arasında bir bilgi köprüsü oluşturma işlevini de görecektir” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI
Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) kurulacak olan Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’nin İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi’ne bağlı olarak hizmet vereceğini ifade ederek, yeni açılacak bu kütüphanenin ilçedeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin gelişimine büyük katkı yapacağını ifade etti. İmzalanan protokolün ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ‘Hatay Devleti’ ve ‘Hatay Tarihi’ kitaplarını hediye etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR