GÖZCÜLER ÇARŞI MERKEZİ GÜZELLEŞECEK


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, katılımcı belediyecilik anlayışı çerçevesinde Gözcüler Mahallesi esnafı ile birlikte çarşı merkezinde yapmayı planladıkları yol ve kaldırım düzenleme projesi için istişare toplantısında bir araya geldi. Gözcüler hizmet binasında, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Başkan Culha, çarşı merkezi projesinin yanı sıra halkın taleplerinin öncelikli olduğu ilkesinden yola çıkarak Gözcüler’i Höyük Mahallesine bağlayan yol üzerindeki rekreasyon alanında yürüyüş yolu yapımı, yıllardır atıl durumda bulunan eski taş kırma fabrikasının yaşam alanına dönüştürme girişimi ve Höyük Köprüsü’nün de yapım programına alındığı müjdesini verdi.
Gözcüler merkez yol ve kaldırım projesi ile çarşı merkezinin hem trafiğini rahatlatacağını, hem de güzelleştireceğini ifade eden Başkan Culha, “Gözcüler çarşısının güzelleştirilmesi ve yeniden dizayn edilmesi için bir çalışmamız vardı. Çalışmamız bitti. İnşallah kısa süre içerisinde de projeye başlamayı planlıyoruz. Ekiplerimizle birlikte sizlere bilgi vermek ve bu bilgiler ışında sizlerin de fikirlerinizi almak için bir araya geldik. Sadece Gözcüler Mahallemizde değil, tüm mahallelerimizdeki ara yollarla ilgili yasal bir engel yoksa bir hafta içerisinde bu yolları açıyoruz. Ayrıca, asfalt çalışmalarının il etabı yapıldı. Gözcüler Mahallemizde on sokak daha asfaltlanacak. Höyük Köprüsü yapılacak, projesi hazır. Höyük yoluna kadar devam edecek olan yürüyüş parkuru ve eski taş kırma fabrikasını da yaşam alanına dönüştürme çalışmamız var” dedi.

‘ORTAK AKILLA SONUCA GİDECEĞİZ’
Projeyi pafta üzerinde tüm geçiş yollarıyla birlikte anlatan Başkan Yardımcısı Özgür Murt ise, “Gözcüler merkez çarşısı yolla alakalı imar planında her ne kadar 12 metrelik yol olarak görünse de bu kesimi her yerde sağlayamıyoruz. Bu anlamda 3,5 – 3,5 olmak üzere toplamda 7 metre trafik yolu, kalan 3 metreyi kaldırım olacak şekilde yol planlaması düşündük. Gözcülere giriş yolu, Hacıahmetli yolu olarak nitelendirdiğimiz yolu tek yön yapmayı planlıyoruz. Bu konuda sizlerin de görüşünü almak istiyoruz. Bilgi paylaşıp, ortak akılla sonuca gidip projemizi değerlendirmek ve hayata geçirmek istiyoruz. Toplu ulaşımla alakalı dolmuşlar, yürüyüş yolu, ara yollar olmak üzere projemizi hep birlikte değerlendireceğiz. Sizlerin de katkılarıyla yolu genişletmek ve çarşıyı modern bir görünüme kavuşturmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Nazım Culha ve yardımcısı Özgür Murt, projenin avantajları ve dezavantajlarını esnaflarla birlikte değerlendirerek, projeye katkı sunmak isteyen esnafın fikir ve önerilerini dinlediler. Haber: Arsuz Belediyesi