FİNALİSTLERE ÖDÜL!


İskenderun’da iki ayrı spor salonunda gerçekleştirilen 2016-2017 yılı Türkiye Liselerarası Genç Kız ve Erkekler yarı final karşılaşmalarında finalistler belirlendi. İskenderun Sakarya Mahallesi Belediye Spor Salonlarında Genç kızlar final karşılaşmaları yapıldı. İstanbul Özel Şişli Açı Anadolu Lisesi, İstanbul Üsküdar Birey Temel Lisesi’ni 76-64, Mersin TED Koleji Lisesi, Adana Özel Akdeniz Kolejini 77-73 yendi. Alınan bu sonucun ardından İstanbul Özel Şişli Açı Anadolu Lisesi ile Mersin TED Koleji Lisesi, Samsun’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılacaklar. İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor salonunda yapılan genç erkekler müsabakalarında da İzmir Özel Gelişim Koleji, İstanbul Üsküdar Birey Temel Lisesi’ni 81-72, Ankara Özel Fatoşabla Anadolu Lisesi de KKTC Yakın Doğu Koleji’ni 88-58 yendi. Bu sonuçlarla İzmir Özel Gelişim Koleji ile Ankara Özel Fatoşabla Anadolu Lisesi takımları Samsun’da yapılacak olan Finallere katılmaya hak kazandı.

‘SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRİYORUZ’
Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen Final maçı sonrasında finale katılmaya hak kazanan takımlara AK Parti Hatay Milletvekili ve Türkiye Büyük Milet Meclisi İdari Amiri Orhan Karasayar madalyalarını takdim etti. Törende madalya takdimi öncesinde kısa bir konuşma yapan Milletvekili Karasayar, “Türkiye’nin geleceği gençliktedir. Sporun başarısı sizlerin elinde. Ülkemizini her alanda başarılı olması gerekiyor. Biliyorsunuz ki mecliste bizlerde gençlerin meclise girmesi için seçilme yaşını 18’e indiriyoruz. Dünya ile yarışmak durumundayız” dedi.

MADALYALARI VERİLDİ
Milletvekili Karasayar’ın konuşmasının ardından Basketbol İl Temsilcisi Banu Mursal, İskenderun İlçe Spor Müdürü Ferit Ali Gündel sporculara madalyalarını taktı. Törenin ardından ise AK Parti Hatay Miletvekili Orhan Karasayar’a şilt ve İskenderun Belediye Başkanı Seyifi Dingil adına Başkanvekili Levent Duman’a, Basketbol İl Temsilcisi Banu Mursal’a turnuvaya göstermiş olduğu ilgiden dolayı İlçe Spor Müdürü Ferit Ali Gündel tarafından plaket verildi. Kapalı spor salonunda turnuvaya ilk günden bu yana her maçlara katılarak heyacanlı bir taraftar olan Dorukan Duman’a da, Belediye Başkanvekili Levent Duman madalya verdi. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU