BU EK YAPI KAÇAK MI?


Yıkım kararı olan kaçak ev, yolun kapanmasına neden oldu. Uzun yıllardır Modern Evler Mahallesi Şehit Jandarma Astsubay Bekir Çelik Caddesi üzerinde dolmuşların da güzergahı olan yol, şimdilerde yapılan inşaat nedeniyle kapandı.
Yaklaşık 20 yıldır kullanılan yol, inşaat alanı olunca mahalle sakinleri de dolmuşçularda yaşanan sıkıntıların büyük olduğunu dile getirmeye başladılar. Cadde üzerinde konut yapan Fer Grup, inşaatın kanuna uygun olduğunu ve kendi parsellerine ait olan yerde çalışmalarını sürdürdüklerini söylediler. Ancak, mahale sakinlerinin sorunu ise yol!
İddialara göre uzun yıllardır mahalleye muhtarlık yapan Osman Erdal’ın evinin yan tarafına yıllar öncesinden ek bina yaparak yaşamını sürdürdüğü iddia edildi. Binanın da yolun içerisinden geçmesi o zamanla kimse tarafından fark edilmedi.
Fer Grup yetkilisi, “İnşaat alanını yapmaya başladığında ise dolmuşların geçiş güzergahı kapanınca mecburen inşaat alanının aşağısına taşınmak durumunda kaldılar. Konuyla ilgili mahalle sakinleri yolun kapanması nedeniyle bir çok vatandaş mağdur oldu. Evlerine gidecek olan kişiler ise başka mahalleyi dolaşarak gitmek durumunda kalıyorlar. Burada yapılan inşaatın sorunu yok. Buradaki sorun kaçak yapılan ve yolun ortasında bulunan eski muhtarın evinin yıkılması.. Bu yolun devamı için iskenderun Belediyesi tarafından bir an önce bu kaçak evin yıkılması lazım” açıklamasında bulundu. Haber ekibimizin röportaj yaptığı sırada ise inşaatın yetkilisi Refik Digili konuşmasında tüm gerçekleri açıklarken, “Mahalle sakinlerinin ve dolmuşların sıkıntısı bizim inşaat alınından kaynaklanmıyor. Yapılan inşaat alanı tamamem imara uygun ve bize verilen izinler doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Burada gerçek olan, yolun ortasında kalan ev ise eski muhtarın evidir. Yıllar öncesinde kaçak olarak yapıldı ve hala da kullanılıyordu. Uzun yıllardır konu ile ilgili İskenderun Belediyesi yolun içerisinde bulunan evle ilgili yıkım kararı verdi ama ev bir türlü yıkılmıyor. Eğer yolun içerisinde bulunan ve yıkım kararı olmasına rağmen bu yapı yıkılırsa mahalle sakinlerinin de dolmuş güzergahının da sorunu ortadan kalkacak” diye konuştu. Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU