17 ÖĞRENCİ GEÇİŞ YAPTI


Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile yapılan görüşmeler sonrasında, lisans eğitimlerini tamamlamak amacıyla 17 öğrenci Gaziantep Üniversitesi’nden, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi’ne geçiş yaptı. Bu kapsamda; Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde 10, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölümü’nde ise 7 olmak üzere, toplam 17 öğrenci eğitimlerini bundan böyle İskenderun Teknik Üniversitesi’nde sürdürecek.
Eğitimlerine üniformaları ile başlayan öğrenciler, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Halil Şahin ile bir araya geldiler.

ALTYAPI DESTEĞİ
‘Teknoversite’ vizyonuna uygun olarak önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “İSTE olarak Türkiye’de denizcilik ve ilgili sektörlerine katkı yapmak istiyoruz. Bu sektörlere nitelikli gemi adamları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Denizcilik çok önemli meslek ve bu meslekte iş garantisi var. İskenderun körfezinde konuşlanan bir üniversite olarak İSTE, Denizcilik Fakültesi ile araştırma gemisi ile bu ekosistemin önemli aktörlerinden birisi olacaktır. Şu anda, fakültemizin üst yapı ve altyapı çalışmalarını tamamlamaya çalışıyoruz. YÖK ve GAÜN’e de laboratuvar altyapımızı güçlendirme sürecinde verdikleri destek için müteşekkiriz. Bu vesile ile, ‘gemi’ şeklindeki tasarımı ile eşsiz bir güzelliğe sahip olan Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi binasının geçmişte yapımına katkı sağlamış olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na, İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin’e, İskenderun Deniz Ticaret Odası’na ve diğer ilgili tüm kişi ve kuruluşlara, öğrencilerimiz ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyoruz, desteklerin devamını diliyoruz” şeklinde konuştu. İSTE Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Alkan ise: “Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO- International Maritime Organization) ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı’nın Denizcilik Eğitim Standartları’na sahip olan Üniversitemiz, belli başlı alt yapı çalışmalarını yaparak ve gerekli şartları sağlayarak bu alanda Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) öngördüğü şekilde eğitim verecektir” açıklamasında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR