‘ÜRETİM HEDEFİ ARTIYOR’


Yeni yıla umutla giren iş dünyası, 2016’da hem küresel hem de bölgesel gelişmelerin etkisiyle durgunlaşan yatırım ortamını canlandırmak için düğmeye bastı. Ekonomist Dergisi, ciro büyüklüğü 150 milyar TL’yi aşan ve 350 bin kişiye direkt istihdam sağlayan 20 holdingin 2017 hedeflerini ve yatırım planlarını masaya yatırdı. Küresel çelik sektörünün önemli oyuncularından biri olan Tosyalı Holding, bu yıl hem yurtiçinde hem de yurtdışında yatırımlara hız kesmeden devam ediyor.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2016’da çelik pazarında son yıllardaki dalgalanma ve fiyatlardaki düşüşe rağmen üretim ve satış gücünü korumayı başardıklarını söylüyor.

‘HEDEF 10 MİLYON TON ÜRETİM’
Üç farklı kıtada üretim yapan bir şirket olarak 2017’de 6 milyon tonluk üretim hedefi koyduklarını kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “2020 yılında ise rakamın 10 milyon tona ulaşmasını planlıyoruz. İstihdam da 10 bini çoktan geçmiş olur. Ayrıca, Afrika kıtasındaki yeni fırsatlarla ilgileniyoruz. Bu yeni yatırım da olabilir, yeni satın alma da” diyor.
Japonya’nın öncü şirketlerinden Toyo Kohan ile Osmaniye’de gerçekleştirdikleri 650 milyon dolarlık fabrika yatırımının 2017 yılının ilk çeyreğinde ticari üretime başlayacağı bilgisini veren Fuat Tosyalı, “Bu yatırımla birlikte Türkiye’ye 300 milyon dolarlık ek ihracat girdisi sağlayacağız” diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR